Seizoenswerker moet hele jaar kunnen werken

Elk voorjaar ontstaat er weer discussie rond de seizoensarbeiders in de land- en tuinbouw. In de piekperiodes waarin de aardbeien en asperges van het land moeten, ontstaan problemen door personeelsgebrek. Tsja, je bent te laat om oplossingen te kunnen vinden als de aardbeien die bekende koninklijke kleur hebben. De kernvraag moet niet zijn: hoe krijgen we op korte termijn vergunningen voor Bulgaarse werknemers en volgend jaar uit Oekraïne? Maar: Hoe bedenken we een duurzame oplossing voor dit seizoensprobleem.

Het is flauwekul dat de Nederlanders niet meer willen of dat Oost-Europese arbeidskrachten harder werken. Het is voor weinig mensen aantrekkelijk om twee tot drie maanden fysiek zwaar werk te verrichten en dan weer 'op straat te worden gezet', zonder zicht op een nieuwe baan, opleiding of groei binnen een bedrijf.

Werkgevers uit deze en andere (seizoensgebonden) sectoren moeten regionaal met vakbonden in de slag om werknemers duurzaam werk te bieden en werkgevers gemotiveerde werknemers die de klus klaren. Door het combineren van verschillende seizoensgebonden sectoren kunnen werknemers het hele jaar door aan het werk blijven. Dus niet de WW, maar van 'werk naar werk' (het Maaslandmodel) wordt dan het vooruitzicht. En er kunnen meteen ook heldere afspraken worden gemaakt over eerlijk loon en mogelijkheden tot ontwikkeling en groei.

In dit geval snijdt het mes zeker ook aan twee kanten. Werkgevers worden geconfronteerd met toenemende tekorten op de arbeidsmarkt. Nu nadenken over de toekomst betekent investeren in mensen, levert betrokken en gemotiveerde werknemers op en versterkt het imago van de bedrijfstak.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden