Update

Schutter Merah toch begraven in Toulouse

Merah schoot eerder deze maand in Toulouse en Montauban drie joodse schoolkinderen, een rabbijn en drie militairen dood. Beeld afp
Merah schoot eerder deze maand in Toulouse en Montauban drie joodse schoolkinderen, een rabbijn en drie militairen dood.Beeld afp

Mohamed Merah, die eerder deze maand een reeks moorden in het zuiden van Frankrijk pleegde, is vandaag toch begraven in zijn woonplaats Toulouse. Ondanks bezwaren van de burgemeester is de uitvaart doorgegaan.

Het lichaam van de 23-jarige Merah kwam aan het begin van de avond aan bij de begraafplaats Cornebarrieu in Toulouse. Ongeveer 15 jonge mannen begeleidden hem naar zijn laatste rustplaats op een islamitisch deel van de begraafplaats.

'Geen discussie'
De burgemeester van Toulouse vond het ongepast om Merah te begraven in de stad waar hij zijn aanslagen had gepleegd. Hij vroeg daarom de teraardebestelling 24 uur uit te stellen. President Nicolas Sarkozy wilde geen discussie over de begrafenis. 'Hij was Frans. Laat hem begraven worden en laten we er niet over ruziën. Ik heb gezegd wat ik vind van Mohamed Merah, die zich monsterachtig heeft gedragen', zei Sarkozy.

De vader van Merah, een Fransman van Algerijnse afkomst, had eerder laten weten dat de aanslagpleger in Algerije zou worden begraven. Algerije wilde echter niet dat de 23-jarige Merah in het Noord-Afrikaanse land zijn laatste rustplaats zou krijgen.

Merah heeft de afgelopen weken zeven mensen doodgeschoten in en rond Toulouse, onder wie drie kinderen. Na een urenlange belegering van zijn huis schoten agenten hem dood.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden