Schultz' generale mag er zijn

SCHENECTADY (ANP) - Brenda Schultz is er niet in geslaagd het tennistoernooi van Schenectady voor de tweede achtereenvolgende maal op haar naam te schrijven. De Heemsteedse kwam heel ver, maar net niet ver genoeg. In de finale stuitte de als vierde geplaatste Schultz op de Duitse Barbara Rittner, die als derde was gerangschikt. De setstanden waren: 7-6 6-3.

In 1991 won Schultz in de eindstrijd van Schenectady van de Francaise Dechaume. Die uitstekende generale voor de US Open liet de Nederlandse toen volgen door een uitvoering in Flushing Meadow, die in de tweede ronde tot staan werd gebracht. Ze verloor van de Amerikaanse Mary Joe Fernandez (6-7 2-6).

Paul Haarhuis en Jacco Eltingh wisten de finale van het mannendubbel in Schenectady te winnen. Het als derde geplaatste duo, dat voor de eerste keer samen op de baan stond (normaal speelt Haarhuis met Mark Koevermans) zegevierde in de finale over het als eerste geplaatste Spaanse koppel Emilio Sanchez/Casal met de cijfers 6-3 6-4.

COMMACK (ANP/SID) Daags voor de start van de open Amerikaanse titelstrijd was Ivan Lendl kansloos in de finale van het toernooi in Commack tegen een ex landgenoot. De nieuwbakken Amerikaan verloor op Long Island met niets aan duidelijkheid overlatende cij fers van Petr Korda: 2-6 2-6. Na afloop zei de 24jarige Korda dat hij ooit nog eens ballenjongen was geweest bij een partij van de acht jaar oudere Lendl.

In de halve finales had Lendl in winderige weersom standigheden nog grote indruk gemaakt tegen de als tweede geplaatste Amerikaan Michael Chang, vaak een plaaggeest voor hem. Lendl won met 6-2 6-3. Kor da rekende zaterdag af met de als eerste geplaatste Zweed Stefan Edberg, die op Flushing Meadow titelver dediger is. De Tsjechoslowaak won met twee keer 7-5.

De Oostenrijker Thomas Muster bracht in Umag het toernooi om de open Kroatische titels op zijn naam. De als eerste geplaatste Muster won in de finale met 6-1 4-6 6-4 van de nummer vijf, de Argentijn Franco Davin. Muster was in de halve finales te sterk voor de Span jaard Jordi Arrese (6-4 6-4). Davin hoefde zich niet in te spannen om de eindstrijd te bereiken. Toen hij met 2-0 voorstond gaf de grieperige Oostenrijker Horst Skoff op.

In San Diego kwam de overwinning terecht bij Jennifer Capriati. De Amerikaanse Olympische kampioene, die in de US Open begint tegen Nicole MunsJagerman, be wees in de finale uitstekend in vorm te zijn door de Spaanse Conchita Martinez met 6-3 6-2 kansloos te la ten. In de halve finales had de Amerikaanse tiener het moeilijker tegen de jonge Duitse Anke Huber. In een wisselvallige partij bleek Capriati in de derde set toch te sterk: 7-6 3-6 6-1.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden