Scholingsfonds helpt bij zoektocht naar ander werk

In metaalsector vond 40 procent van met ontslag bedreigde werknemers nieuwe baan in andere branche

Soepel van de ene naar de andere baan, ook bij dreigende werkloosheid. Van dat droombeeld wilden politiek en vakbonden werkelijkheid maken. Niet alleen voor mensen met een vast contract, maar ook voor zzp'ers en flexwerkers. Daarom spraken zij twee jaar geleden in het sociaal akkoord met de werkgevers af dat dit georganiseerd gaat worden. Sleutelrol hierin moeten de opleidingsfondsen spelen.

"Er is best veel van de grond gekomen", constateert Nic van Holstein, opsteller van het eerste evaluatieverslag dat deze week naar de minister van sociale zaken en werkgelegenheid is gestuurd. Namens de Stichting van de Arbeid heeft hij geïnventariseerd hoe het gaat met de scholing van werknemers. "Er is ook nog veel te winnen."

De verschillen tussen de sectoren zijn groot. De grafische sector heeft er bijvoorbeeld voor gezorgd dat 40 procent van de werknemers die hun baan dreigden te verliezen, in een andere sector werk heeft gevonden. Haar mobiliteitscentrum, 'C3 Werkt' genaamd, regelt en betaalt een adviseur die kijkt wat de mogelijkheden zijn. Als er verdere begeleiding of scholing nodig is, wordt de helft daarvan bekostigd.

"De samenwerking met andere sectoren is bijzonder. We zien vaak dat werkgevers terughoudend zijn om in scholing te investeren die ertoe kan leiden dat werknemers naar een andere sector overstappen", vertelt Van Holstein.

Ook tussen de metaalsector en de uitzendsector zijn soortgelijke afspraken gemaakt.

De uitzendsector lijkt op meer vlakken voorop te lopen. Zo heeft het scholingsfonds van de uitzendsector (Stoof) erop ingezet dat uitzendkrachten een startkwalificatie kunnen halen. Dat is een opleidingsniveau waarmee je in theorie klaar bent voor de arbeidsmarkt. Voor de meeste andere sectoren was dit geen doel, want zij hebben nauwelijks werknemers - ook niet op flexibele basis - die dat basisniveau niet hebben.

Ben je een kleine zelfstandige? Dan bof je weer als je in de architectuur werkt. Deze sector zet de deuren bij workshops ook open voor zzp'ers. Als zij loopbaanadvies op maat nodig hebben of om een coach verlegen zitten, mogen ze ook bij de Stichting Architectenbureaus (SFA) aankloppen.

Van Holstein: "Er zijn meerdere opties voor zzp'ers om toegang te krijgen tot scholingsfondsen, maar de mate waarin ze geïnteresseerd zijn, verschilt ook nogal." Zo is in de installatiebranche veel vraag naar opleiding, terwijl meubelmakers zich juist in de praktijk verder willen bekwamen.

De Stichting van de Arbeid concludeert dat er door scholingsfondsen, ook wel O&O-fondsen genoemd, veel wordt nagedacht over hoe ze werknemers beter kunnen helpen, en ook de zzp'ers en mensen met flexibele contracten.

Van Holstein noemt dat een "stap voorwaarts", maar benadrukt tegelijkertijd dat het belangrijk is dat deze stap een vervolg krijgt. "We zijn blij met de goede voorbeelden, maar we hopen op meer."

undefined

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden