Scène uit 'Mystery train'

BREAKFAST AT TIFFANY'S

Elegante film naar de gelijknamige novelle van Truman Capote over een mysterieuz New Yorkse call-girl die de aandacht trekt van haar buurman. Audrey Hepburn is onweerstaanbaar.

BLACKOUT

Regie: Reinhard Münster; Duitsland, 1995. Met Nadesha Brennicke, Florian Lukas en André Hennicke. RTL 5, 20.30-22.15 uur.

Krimi over een vermoorde drugskoerier en een vermiste vrouw.

IMMORTAL BELOVED

Regie: Bernard Rose; Engeland, USA, 1994. Met Isabella Rossellini, Gary Oldman, Jeroen Krabbé en Johanna ter Steege. Net 5, 20.30-22.40 uur.

Smeuiïge biografische 'fantasy-movie'. Na de dood van Ludwig von Beethoven vindt diens secretaris Anton Schindler een brief die gericht is aan 'Mijn onsterfelijke geliefde'. De secretaris begint een speurtocht naar de dame in kwestie.

BEST DEFENSE

Regie: Willard Huyck; USA, 1984. Met Dudley Moore, Eddie Murphy, Kate Capshaw en George Dzunda. Nederland 1, 23.02-00.32. uur.

Komedie over een vliegtuig-ontwerper. Toevallig krijgt hij de blauwdruk in handen van een Russische moordmachine. De verwikkelingen en achtervolgingen zijn vervolgens niet van de lucht.

NJEWOSWRASCHTSCGENJEZ

Regie: Sergej Sneschkin; Rusland, 1991. Met Juri Kusnezow, Juri Oskin en Nikolai Jeremenko. Duitsland 2, 00.00-02.00 uur.

Drama naar de gelijknamige novelle van Alexander Kabakov waarin de val van Gorbastsjov 'voorspeld' werd. Een televisiev-journalist meldt alleen maar narigheid uit de op sterven na dode Sovjet-Unie. Zo maakt hij reportages over zelfverbrandingen op het Rode Plein, een dissidente homoseksueel in hongerstaking en een vechtpartij waarbij doden vallen. Meer en meer concentreert hij zich op het openbaar maken van de geheimen in een dossier over een op handen zijnde militaire staatsgreep.

MYSTERY TRAIN

Regie: Jim Jarmusch; USA, 1989. Met Youki Kudoh en Masatoshi Nagase. Duitsland 1, 00.50-02.35 uur.

Fraai portret van de Amerikaanse stad Memphis in Tennesee; de geboorteplaats van Elvis Presly die tegenwoordig geteisterd wordt door armoede en werkloosheid. Jarmusch voert ons die stad in aan aan de hand van enkele bezoekers. Via hen ontmoeten we ondermeer de levende blues-legende Screamin' Jay Hawkins.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden