Update

SC Veendam vraagt surseance van betaling aan

null Beeld pro shots
Beeld pro shots

SC Veendam dreigt opnieuw failliet te gaan. De club uit de Jupiler League heeft dinsdag surseance van betaling aangevraagd. Drie jaar geleden moest de formatie dit ook doen, maar toen werd een faillissement afgewend.

'We hebben nu nog de mogelijkheid om ons clubje te redden', zei interim-directeur Piet Scholtens dinsdag.

Veendam kampt met financiële problemen. Een groep investeerders onder leiding van hoofdsponsor Koos Gjaltema liet Veendam maandag weten voorlopig geen geld in de club te willen steken. Veendam is nog met een aantal partijen in gesprek en houdt nog verschillende acties om alsnog aan geld te komen.

De club heeft een schuld van 229.000 euro. Volgens Scholtens is er 350.000 euro nodig om het seizoen te kunnen afmaken. Er moet nu een bewindvoerder worden aangesteld, met wie SC Veendam gaat overleggen. De club gaat ook om de tafel met de KNVB. De voetbalbond kan volgens Scholtens een procedure starten om de licentie van SC Veendam in te trekken.

De KNVB bevestigde dinsdag dat op basis van de reglementen uitstel van betaling reden kan zijn om de proflicentie te schrappen. De licentiecommissie van de KNVB zal op korte termijn de verdere procedure bepalen. De voetbalbond gaf aan dat SC Veendam vanwege de wankele financiële positie al enige tijd is ingedeeld in categorie 1, de gevarenzone van het betaalde voetbal.

Mocht de licentiecommissie beslissen het proces tot het intrekken van de licentie op te starten, dan moet eerst nog advies gevraagd worden aan het bestuur betaald voetbal van de KNVB en de Centrale Spelersraad (CSR). De CSR heeft dan 2 weken om de licentiecommissie te adviseren. Deze adviezen zijn niet bindend, maar de licentiecommissie moet bij een besluit dat indruist tegen het advies van de CSR, wel 2 weken bedenktijd in acht nemen.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden