SBS wil talentenjacht voor wonderdoeners

Fragment uit de promovideo voor Miljoen voor een Wonder. Beeld SBS 6
Fragment uit de promovideo voor Miljoen voor een Wonder.Beeld SBS 6

Wonderdoeners mogen zich de komende weken melden bij SBS 6: de commerciële omroep wil in het najaar een spelshow maken over 'onverklaarbare wonderen'. De meest bijzondere inzending wint een miljoen euro.

Sinds afgelopen weekend roept SBS potentiële kandidaten op om zich aan te melden. Zij moeten iets kunnen 'dat niemand anders kan' en dat zo opmerkelijk is dat wetenschappers het niet kunnen verklaren.

Of 'Miljoen voor een wonder' uitgezonden zal worden, hangt onder meer af van hoeveel wonderdoeners zich aanmelden. 'We gaan de komende maanden kijken wat er mogelijk is', vertelt een woordvoerdster. 'Vooralsnog is het programma niet meer dan een idee.'

Toetsing
Het is nog niet bekend aan welk soort wonderen SBS denkt: illusionisme à la Hans Klok of fysieke genezingswonderen zoals bijvoorbeeld de evangelist Jan Zijlstra die claimt te verrichten. Hoe de omroep mirakels zou willen toetsen is niet bekend. De meeste claims van religieuze wonderdoeners zijn omstreden, omdat ze zich lastig laten verifiëren. Pogingen om christelijke claims te controleren leverden de afgelopen jaren gemengde resultaten op.

SBS verkeert in zwaar weer: kijkcijfers lopen al maandenlang terug en nieuwe programma's waren de afgelopen tijd vaker een flop dan een succes. In april presenteerde de nieuwe directeur Georgette Schlick een plan om de zender weer op de rails te zetten.

De promovideo van het nieuwe programma-idee oogstte ironische reacties op Twitter; SBS zou nu letterlijk hopen op een wonder. 'Een leuke woordspeling', vindt de woordvoerdster.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden