Sarah Palin zag Russisch ingrijpen in 2008 al aankomen: 'Told-Ya-So'

Sarah Palin Beeld epa
Sarah PalinBeeld epa

Het Russische ingrijpen in Oekraïne is geen verrassing voor de Amerikaanse politica Sarah Palin. De voormalige gouverneur van Alaska en in 2008 Republikeinse kandidate voor het vicepresidentschap herinnerde er zondag via internet aan dat ze 6 jaar terug tijdens de verkiezingscampagne een Russische invasie in Oekraïne voorspelde.

Volgens Palin was de weifelende houding van toen nog senator Barack Obama een aanmoediging voor Rusland om bijvoorbeeld ook Oekraïne binnen te vallen.

De wat onbeholpen opererende Palin werd niet erg serieus genomen en zij wist volgens velen van buitenlands beleid helemaal niets af. Het gerenommeerde tijdschrift Foreign Affairs bijvoorbeeld lachte om haar 'uiterst vergezochte scenario' toen ze over een mogelijke invasie van Rusland in Oekraïne repte. Maar nu wijst ze 'de verwaande kwasten' van het blad terecht: 'Zei ik het niet? Ik kon het vanuit Alaska aan zien komen!'

Die laatste opmerking is dan weer een verwijzing naar het geruchtmakende interview waarin Palin aangaf veel verstand van buitenlands beleid te hebben, omdat je Rusland vanuit Alaska - de thuisstaat van Palin - kunt zien liggen.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden