Sappige intriges boeien niet

Neem een familie, liefst een paar jeugdtrauma's, wat haat en een beetje liefde. Voeg daar een fikse erfenis aan toe en je hebt het recept voor een spannend verhaal. Geen heel origineel idee, maar genoeg stof voor veel strijd en sappige intriges.

Dat moeten de makers van de nieuwe RTL dramaserie 'De Erfenis' ook hebben gedacht.

Maar ja dan heb je nog wel een sterk scenario en dito cast nodig en daar rammelt het behoorlijk bij 'De Erfenis'.

Andreas Hydecoper (Kees Brusse) is ziek en wil zijn lijden niet langer rekken. Hij laat zijn drie kinderen en twee kleinkinderen naar zijn landhuis op Curaçao komen om bij zijn euthanasie aanwezig te zijn. Tevens zullen zij zijn testament te horen krijgen. De oudste zoon is altijd bij zijn vader in het bedrijf blijven werken en vindt dat hem daarom het kapitaal toekomt. Zijn andere zoon, type buitenbeentje, en dochter, type zakenvrouw vergroeid met mobieltje, hebben pa al vroeg de rug toegekeerd. Uiteraard menen zij niet minder recht op de erfenis te hebben.

Als daags na het overlijden de notaris het testament voorleest blijkt daar niet in te staan waar de familie op hoopte. In plaats van zijn kapitaal onder de kinderen te verdelen laat Andreas Hydecoper ze een raadsel na: zoek het vuurmeisje. Degene die haar vindt mag aanspraak maken op het vermogende bedrijf van vader.

Dat kan een spannende zoektocht opleveren, hoewel die in de eerste twee afleveringen niet echt van de grond komt. Het verhaal blijft 'te bedacht', en dat komt het acteerwerk natuurlijk ook niet ten goede. Vooral het, volgens RTL4, 'jonge aanstormend talent' acteert nogal houterig. Niet één van de betere dramaseries van RTL4 dus.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden