Salades gevoelig voor Listeria-besmetting

WAGENINGEN (ANP) - De populaire maaltijdsalades met stukjes vis, vlees of kaas en salades voor op de boterham zijn zeer gevoelig voor een besmetting met de Listeria-bacterie. Ook kant-en-klaarworstjes, zachte kazen en vleeswaren vormen een risico.

Dat stelt Stijn van der Veen, die volgende maand aan de Wageningen Universiteit promoveert op een onderzoek naar methodes om de levensbedreigende bacterie Listeria monocytogenes onschadelijk te maken.

De Listeria-bacterie, ook wel bekend als koelkastbesmetting, heeft in 2006 in Nederland nog ruim zestig mensen ziek gemaakt, van wie een derde deel overleed. Afgelopen zomer overleden twintig Canadezen na het eten van besmette vleeswaren, aldus de promovendus.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden