Ruzie over kastekort club gedetineerden

Er is definitief een breuk in het bestuur van de Bond van Wetsovertreders, de club die de belangen van (ex-)gedetineerden behartigt. Reden van de ruzie: er is 50 000 gulden subsidie uit de kas verdwenen.

BIJDRAGEN: AFRA BOTMAN; HANS MARIJNISSEN

Voorzitter E. van der Maal van de bond erkent de financiële problemen. “Er komt een behoorlijk zware onderzoekscommissie”, zegt hij in het tijdschrift Vrijspaak. Volgens het afgetreden bestuurslid H. Gubbels is het 'een rommeltje' bij de bond. Met andere opgestapte leden heeft hij een nieuwe club voor gedetineerden opgericht.

De Nederlandse Federatie van Reclasseringsinstellingen (NFR) heeft de 'boevenvakbond' voor 1994 50 000 gulden gegeven. Van dat geld moeten de georganiseerde (voormalige) delinquenten de leefomstandigheden van gevangenen verbeteren en geestelijke steun bieden aan herintredende ex-gedetineerden. P. Trossèl van de NFR eist een degelijke rapportage over de besteding van het subsidiegeld. “Als dat niet volstrekt helder is, peinzen we er niet over om nieuwe gelden te gaan verstrekken.”

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden