Rummenigge steunt Van Praag in race om voorzittershamer

ANP

Karl-Heinz Rummenigge hoopt dat Michael van Praag de nieuwe voorzitter wordt van de Europese voetbalbond Uefa.

De preses van Bayern München én de ECA, de associatie van Europese topclubs, steunt Van Praag in diens voornemen om de opgestapte Michel Platini op te volgen bij de Uefa. "Ik ken Van Praag goed. Hij zou niet alleen een moderne en democratische voorzitter zijn, maar ook een moedige", zei Rummenigge gisteren in de Duitse krant Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Van Praag stelde zich twee weken geleden op een buitengewone bestuursvergadering van de Uefa kandidaat om Platini op te volgen. De 55 leden van de Europese bond kiezen op 14 september in Athene een opvolger voor de Fransman, die een schorsing van vier jaar heeft gekregen vanwege een dubieuze deal met Sepp Blatter, de voormalige baas van de wereldvoetbalbond Fifa.

Van Praag wil als zogeheten 'bruggenbouwer' de Uefa voor 2,5 jaar leiden, om daarna weer plaats te maken voor een jongere voorzitter. De kandidatuur van de 68-jarige Amsterdammer kan rekenen op veel steun vanuit West-Europa, maar Van Praag zal in het oosten van Europa nog heel wat bonden moeten overtuigen om op hem te stemmen.

Bayern-voorzitter Rummenigge heeft weliswaar geen stemrecht, maar gaf Van Praag vanuit zijn functie als ECA-voorzitter wel een stevig steuntje in de rug.

"Van Praag wil deze functie 2,5 jaar uitoefenen. Het voordeel daarvan is dat hij onderwerpen objectief zal aanpakken, niet met het doel om herkozen te gaan worden", zo verklaarde Rummenigge zijn steun. "De Uefa verkeert momenteel in een impasse, terwijl hervormingen juist noodzakelijk zijn.'' Volgens Rummenigge is Van Praag daar de geschikte man voor.

undefined

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden