Ruige robotkunst voor tiende keer in Amsterdam

AMSTERDAM (ANP) - Amsterdam-Noord staat van woensdag tot en met zaterdag weer bol van robotkunst, spektakeltheater, vuurshows, industriële installaties en muziek. Op de NDSM-werf vindt de tiende editie plaats van Robodock, een cultureel festival waarin kunst en technologie samensmelten.

Net als voorgaande jaren valt het programma op door zijn ruigheid en eigenzinnigheid. Uit alle delen van de wereld komen robotfreaks hun opwachting maken, zoals Survival Research Labs uit San Francisco. Deze kunstenaars hebben volgens de Robodock-organisatie de reputatie 'the most dangerous shows on earth' te geven waarbij ze het publiek niet sparen.

Na hun voorstelling zaterdagavond is letterlijk alles stuk. Uit oud ijzer, automotoren en afgedankt militair materieel maken ze vernietigingsmachines, monsterkaken, bliksemschichten en vonkenspuiters.

Serpent Mother

Uit dezelfde Amerikaanse stad presenteren The Flaming Lotus Girls vrijdagavond Serpent Mother: een vijftig meter lange installatie in de vorm van het skelet van een slang, die sissend en vuurspuwend op haar ei broedt. Het publiek kan de slang bedienen met knoppen die onder haar skelet verborgen zitten. ,,Als het koud en donker wordt, houdt Serpent Mother maar liefst 2000 man warm'', aldus de organisatoren.

De Nederlandse componist Merlijn Twaalfhoven opent het festival woensdagavond met een compositie die hij maakte voor de Large Hot Pipe Organ, een muziekinstrument met vijftien meter lange orgelpijpen en een grote hoeveelheid vuur.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden