Rotterdam legt weer beslag op loterijwinst

(Novum) - Rotterdammers die zich rijk waanden nadat bekend werd dat een miljoenenprijs van de Nationale Postcode Loterij in hun wijk is gevallen, kunnen mogelijk alsnog fluiten naar hun geld, of een deel daarvan. De gemeente Rotterdam legt namelijk beslag op het prijzengeld van 515 wanbetalers die de winnende postcode hebben, laat de afdeling gemeentebelastingen dinsdag weten.

Vorige maand werd bekend dat de zogeheten Postcode ZomerKanjer van 12,8 miljoen euro in Rotterdam op het postcodegebied 3071 is gevallen. De gemeente heeft meteen gekeken of in dat gebied in de wijk Feijenoord wanbetalers wonen. Dat leverde een lijst op van ruim vijfhonderd mensen met belastingschulden variërend van honderd euro tot 13.700 euro. Zij hebben een gezamenlijke schuld van meer dan 280 duizend euro. Het is overigens niet zeker dat deze 515 mensen daadwerkelijk meedoen aan de Postcode Loterij, maar de afdeling gemeentebelastingen 'wil in ieder geval niet achter het net vissen'.

Drie jaar geleden legde de gemeente Rotterdam ook al beslag op prijzengeld van de Nationale Postcode Loterij toen een aantal straten in de wijken Ommoord en Zevenkamp een prijzenpot van ruim twintig miljoen euro te verdelen kreeg. Toen ging het om 76 wanbetalers met een gezamenlijke schuld van 110 duizend euro. Dat leverde Rotterdam uiteindelijk ruim veertienduizend euro op.

De Postcode ZomerKanjer is opgedeeld in een straatprijs en een wijkprijs. De winnaars van de straatprijs, die de vier cijfers en de bijbehorende letters van de postcode hebben, mogen acht miljoen euro verdelen. De mensen die alleen de vier cijfers goed hebben, krijgen een gezamenlijke prijs van 4,8 miljoen euro. Vrijdag worden de winnende letters bekendgemaakt.

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden