Rotterdam gaat onveilige 'hot spots' aanpakken

ROTTERDAM - Komend jaar investeert Rotterdam 9 miljoen euro in de aanpak van de onveiligste gebieden. Het gaat om vier 'hot spots' in het Oude Westen en Zuid. Dat hebben b. en w. de raad geschreven.

Het stadsbestuur wees vorig jaar negen onveilige plekken aan, waar de verpaupering, criminaliteit en vervuiling het ergst zijn. Het zijn gebieden waar huisjesmelkers illegaal kamers verhuren en waar slooplocaties en slecht onderhouden panden de uitstraling van de buurt bepalen. De opgave voor de Dienst Stedenbouw en Volkshuisvesting en het Ontwikkelingsbedrijf Rotterdam is om deze gebieden voor 2008 op te knappen. Door een combinatie van sloop, woningverbetering en nieuwbouw moeten de buurten weer een fris gezicht krijgen.

Het college heeft nu besloten dat de Dordtselaan (Tarwewijk), Mathenesserweg, Dirk Danestraat (Spangen) en de Wielslag (Feijenoord) het eerst aan de beurt zijn. Het meeste geld, 4,5 miljoen euro, gaat naar de Dordtselaan in Rotterdam-Zuid. De vijf andere 'hot spots' worden ook in de gaten gehouden om verdere verloedering te voorkomen.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden