Rondje Nederland

6 tot en met 12 augustus

FOTO'S ANPCOLOURBOX en GERARD VERSCHOOTEN

Dansen op vinyl

13 augustus - Zeist beauforthuis.nl

Dansen op singles en lp's vanaf de jaren zestig, met het Beauforthuis te Austerlitz als dansvloer. Aanmelden gewenst, zeker als je in een rolstoel komt.

gelderland

undefined

Kermisopera

8, 10, 12 en 19 augustus kameroperahuis.nl

'Paard, Brandweerwagen & Kikker' heet de kindervoorstelling van Kameroperahuis Zwolle en het Theaterschip Deventer die in augustus te zien is: op 8/8 in Radio Kootwijk, 10/8 in Nunspeet (Velubine), 12/8 in Ede (Openlucht- theater) en 19/8 in Velp (De Pinkenberg). Toegang: 5 euro.

undefined

Kopje-onder

10 augustus - Goes wemeldinge.info

Beleef de werking van een hogedruktank voor duikers op de afdeling Hyperbare Zuurstoftherapie in het ADRZ in Goes en maak een droge duik. Wat doe je bij een ongeluk onder water? Deelname: 15 euro.

noord-brabant

undefined

Twaalf

wo-zo - Veldhoven museumoudeslot.nl

Cijferfetisjisten kunnen hun lol op in Museum 't Oude Slot, waar eindelijk onthuld wordt waarom er 12 knakworstjes in een blik zitten, en wat '12' in de astronomie en op zonnewijzers doet.

undefined

Zomerse uitjes in alle windstreken

Vliegeren

Schiermonnikoog - thijsvliegerparadijs.nl

Echt uitwaaien doe je op Schiermonnikoog bij Paal 4. Daar is Thijs' Vliegerparadijs. Je kunt er van de grond opgetild worden aan zo'n grote vlieger, voortgestuwd worden op een buggy met een zeil, of op een flyboard over het strand racen. Voor wie het nog niet kan, zijn er cursussen.

undefined

Minipelgrimage

10 augustus - Jorwert nijkleaster.frl

Na een ochtendgebed (9.30 uur) in de kerk van Jorwert volgt een wandeling ('kuier') met spirituele lading. Deze halvedagsbedevaart - elke woensdag te maken - kost 5 euro, inclusief lunch (die je wel zelf mee moet nemen).

Flevoland

undefined

Pop & paalzitten

11-14 augustus - Dronten meerpaaldagen.nl

Een etmaal paalzitten, of meehossen met André Hazes jr of Rowwen Hèze en natuurlijk de onvermijdelijke braderie: de Meerpaaldagen in Dronten kleuren Flevoland bont.

undefined

Eten moet je toch

12-14 augustus - Valkenburg wheelsnbites.nl

Eindelijk het hipstereten van vandaag proeven? In Valkenburg a/d Geul (Th. Dorrenplein) geserveerd vanuit kek verbouwde auto's, de 'Smikkeltruukskes'. Met ander vertier, voor alle leeftijden. In hedendaags Nederlands: 'Food, Drinks, Music & Pleasure'.

undefined

Kinderopera

13 augustus - Amsterdam grachtenfestival.nl

Tijdens het Grachtenfestival,

's lands grootste klassiekemuziekfestival, brengt Opera Dolleboelja in het Beatrixpark (12 uur) de kinderopera Amstel Griet, met muziek van Wagner. En nog gratis ook. Vanaf 4 jaar.

undefined

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden