Rondje Nederland

23 tot en met 29 juli

27-30 juli -

Ballonfeesten.nl

In Joure stijgen vanaf woensdag op vier avonden tientallen heteluchtballonnen op. Je kunt ze bekijken vanaf de grond, of zelf in een mandje stappen en de grond bekijken vanuit de lucht.

undefined

Wild kijken

maandag 25, woensdag 27 juli -

Natuurmonumenten.nl

Zwijnen, herten, dassen, vossen en reeën: de boswachter weet waar ze zitten. Hun sporen en keutels staan ook op het program. Voor gezinnen met kinderen van 7 tot 11 jaar. Startpunt: Rheden.

undefined

Kunstreizen

juli en augustus - dehallen.nl

Schetsboek in Benidorm laten liggen? Zie hoe andere Nederlandse kunstenaars zich de afgelopen anderhalve eeuw lieten inspireren in Nieuw-Guinea of New York, op de Noordpool of de Mount Everest. In het Haarlemse museum De Hallen zijn hun schilderijen, foto's en andere artistieke neerslagen te zien.

undefined

Graaien en scheppen

24 juli; 26 en 28 juli - universiteitsmuseum.nl

Zondag kunnen kinderen in het Utrechtse universiteitsmuseum graaien in bakken grond, van onder de Dom. Sommige Romeinse of modernere spullen die je vindt mag je houden. Dinsdag en donderdag kun je waterdieren uit de vijver met een schepnet vangen en determineren.

undefined

Fietsen

26 t/m 29 juli - fiets4daagsedepeel.nl

De echte zadeltijgers gaan voor de 60 kilometer, maar 45 of 30 kilometer is ook best. Opstappen - en finishen - in Deurne en Stiphout (N-B) en in Meijel en Weert (Limburg). De rondroutes lopen door de Brabantse en Limburgse Peel.

undefined

Festivanalles

Van 21 t/m 24 juli - kuna.taribush.nl

Eten, kunst, theater en cultuur midden in het Nationaal Park Dwingelderveld. Het Taribush Kuna Festival belooft een programma voor de hele familie, van polkapunk tot funk en van yoga tot cabaret.

ZUID-HOLLAND

undefined

Swingen

26-30 juli - rotterdamunlimited.com

Vorig jaar zorgde storm voor een strop, deze week stormt het multi-cultifestival Rotterdam Unlimited terug. Vrijdag swingen Caribische brassbands zich in de Battle of Drums door de stad door, naar het Hofplein. Zaterdag volgt de Street Parade.

undefined

Duiken

juli-augustus - duikgemakzeeland.nl

Kijken naar kreeften en kabeljauwen onder de Zeelandbrug? Eerst leren

duiken. Dat kan (vanaf 10 jaar) in het zwembad van Renesse, en na drie dagen: hup het Grevelingenmeer of de Oosterschelde in, onder begeleiding van een instructeur.

undefined

Schoffelen

donderdagavond 28 juli

stadennatuur.nl/agenda

Steek je klauwen uit de mouwen. In het Vroege Vogelbos bij Almere hadden vrijwilligers de reuzenberenklauw er bijna onder. Maar de exoot is een taaie. Help het kreng uit te graven of om te schoffelen. Handschoenen, gereedschap, koek en zopie aanwezig.

undefined

Zomerse uitjes in alle windstreken

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden