Romeinse skeletten gevonden in Rome en Londen

Archeologen hebben in Rome een 2 800 jaar oude graftombe van een kind gevonden. Deze vondst wijst erop dat de stad al bewoond werd voor het jaar 754 of 753 voor Christus, het jaar dat Rome volgens de legende door Romulus gesticht werd.

Deskundigen vermoedden al dat er vóór 754 voor Christus mensen in Rome woonden, wat nu eens te meer bevestigd lijkt. In de tombe op de Capitolijnse heuvel liggen de resten - schedel, bekken en dijbeenderen - van een vier- of vijfjarig kind.

Samen met het kind zijn vazen van terracotta en aardewerk begraven. Van deze voorwerpen waren, in overeenstemming met een oude traditie, de handvatten gebroken, opdat niemand na de dood van het kind de spullen nog zou kunnen gebruiken. Verder ligt er een klein dier begraven.

Ook in Londen is een opvallende vondst uit de Romeinse tijd gedaan. In het Museum of London werd vorige week een Romeinse doodskist geopend, die kort geleden in Oost-Londen is opgegraven. De rijk versierde kist, die uit de vierde eeuw na Christus stamt, bevat het skelet van een kennelijk voorname jonge vrouw.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden