Roddelrubrieken smullen van sensationele Hollywoodscheiding

Frank Kools

Ze leken een van die uiterst zeldzame echtparen in Hollywood, waarmee het echt goed zat. Maar nee dus, deze week ging het acteurs- en producentenstel Courteney Cox en David Arquette uit elkaar.

Amerikaanse roddelbladen en -programma’s stortten zich vol op het nieuws. Niets verkoopt zo goed als een onverwachte, sensationele Hollywoodscheiding. En na ruim elf jaar huwelijk kwam de breuk tussen de 46-jarige Cox, beroemd door de sitcom ’Friends’, en haar altijd wat lijpe man en collega David (39), uit de bekende Arquette-acteursfamilie, voor velen als een schok.

Al jaren heeft die andere ster uit Friends, Jennifer Aniston, een vaste hoofdrol in roddelland. Het is al vijf jaar geleden dat Aniston door Brad Pitt werd gedumpt om plaats te maken voor Angelina Jolie, maar hun echtscheiding zorgt nog altijd voor kopij. Heeft Brad toch weer met Jennifer gebeld? Wat vindt Jennifer nu van Angelina? En hoe zwaar lijdt ze onder haar kinderloosheid?

In al die Aniston-verhalen doken Cox en Arquette steevast op als rots in de branding voor hun treurende, van man naar man dwarrelende vriendin Jennifer, die sinds de ’scheiding van het decennium’ het geluk maar niet kan vinden. Nu vormen zij zelf plots hét grote echtscheidingverhaal.

Begin deze week leek het er nog op dat Cox en Arquette de richtlijnen voor een nette echtscheiding goed zouden volgen. Ze gaven samen een korte verklaring uit, waarin ze hoog van elkaar opgaven, vertelden dat ze alleen maar tijdelijk uit elkaar gingen, dat ze echt altijd vriendjes zouden blijven en alles doen om hun 6-jarige dochter Coco pijn te besparen. Ze zouden voorlopig blijven samenwerken in hun film- en tv-productiebedrijf Coquette.

Maar de inkt van het persbericht was amper droog of Arquette belde zelf naar een bekend radioprogramma om uit te leggen dat hij en zijn vrouw al vier maanden geen seks hadden gehad. Hij snapte dat. Hij gedroeg zich op zijn 39ste nog altijd te onvolwassen. „Ze zei tegen me: ’Ik wil niet meer je moeder spelen’.” Hij zat intussen in therapie. „Ik probeer volwassen te worden.”

Dat valt hem inderdaad moeilijk, want in één adem door riep Arquette in de uitzending dat hij om zich heen was gaan kijken, toen er niets meer in het huwelijksbed gebeurde. Hij had „één verovering” op zijn naam staan, een serveerster. Dankzij haar voel „ik me weer aardig een kerel”. Zijn vrouw zou een stiekeme verhouding hebben met een tegenspeler uit de lopende tv-serie ’Cougar Town’, die door hun bedrijf wordt geproduceerd. De roddelrubrieken konden hun lol niet op.

En het werd nog mooier. Toen de roddelrubrieken even rondbelden hoe het intussen met het liefdesleven van de overige Friends-acteurs zat, kwamen ze erachter dat David Schwimmer, die in de tv-serie de broer van Cox speelde, vier maanden geleden stilletjes getrouwd was. Met een jonge Britse fotografe.

Een pril Hollywood-huwelijk én een smeuïge scheiding in dezelfde groep. Zo mooi hadden die rubrieken het zelf niet kunnen verzinnen.

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden