Rockzender hoopt alsnog FM-frequentie te krijgen

Ad Ossendrijver, directeur van de commerciële middengolfzender Arrow Classic Rock, hoopt alsnog op een FM-frequentie. Dat wordt mogelijk als Business Radio Nieuws uit de lucht gaat.

Staatssecretaris Van der Ploeg (media) heeft de aandeelhouders van Business Radio Nieuws onlangs laten weten dat hij geen toestemming heeft gegeven om de jazz-zender JFK Radio om te bouwen tot de zakenzender Business Radio Nieuws. De staatssecretaris neemt daarmee afstand van een brief die hij eerder dit jaar schreef aan de aandeelhouders. Die brief heeft geen juridische status, meent de bewindsman nu, en kan zeker niet worden gezien als instemming met de programmawijziging.

Ossendrijver is tevreden over de koerswijziging van Van der Ploeg. Echt verbaasd is de directeur van Arrow Classic Rock niet, want het Commissariaat voor de Media liet vorige maand al weten dat de formulewijziging in strijd was met de voorschriften die destijds golden voor de FM-frequentie die JFK Radio kreeg. De staatssecretaris raakte bovendien in conflict met zijn collega De Vries van Verkeer en Waterstaat, die vindt dat Van der Ploeg te solistisch heeft gehandeld. De Vries gaat over de verdeling van de frequenties.

,,We gaan gewoon door met onze bezwaarprocedure tegen de gang van zaken'', zegt Ossendrijver, die hoopt dat hij nu snel een FM-frequentie krijgt. ,,Toen de frequenties werden verdeeld vielen wij net uit de boot. Wij waren de achtste, direct na JFK Radio. Het lijkt mij logisch dat wij alsnog een kans krijgen als JFK iets heeft gedaan wat van Van der Ploeg niet mag.'' FM-frequenties zijn gewild bij muziekzenders omdat de kwaliteit (draagbare radio op het strand en autoradio) veel beter is dan op de middengolf (AM).

De aandeelhouders van Business Nieuws Radio doen er voorlopig het zwijgen toe. Directeur Michiel Bicker Caarten schiet in de lach als hem de vraag wordt voorgelegd of dit nu het einde is van zijn station. Echt ingaan op de vraag wil hij niet. ,,Wij hebben afgesproken dat wij niet via de pers praten met de staatssecretaris.'' Wel wil Bicker Caarten nog kwijt dat de aandeelhouders bij de oprichting van de zender niet over één nacht ijs zijn gegaan. ,,Wij hebben gepraat met de ministeries van OCW en Verkeer en waterstaat en het Commissariaat voor de Media. En alle drie verwezen ons naar Rick van der Ploeg.''

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden