Robot vreet nog niet aan Randstad

Veel werk in het middensegment wordt geautomatiseerd, maar het uitzendconcern ziet ook nieuwe banen komen

Administratief medewerker, machinebediende, productieoperator. Het zijn van die typische functies die te vinden zijn bij uitzendbureaus. En juist dit soort banen verdwijnen door robotisering, voorspellen economen.

"Het is een onderwerp waar we zeker over praten", zegt bestuurder Chris Heutink bij uitzendconcern Randstad, na de presentatie van de jaarcijfers. "We zien ook dat in het middensegment van bijvoorbeeld de banken- en verzekeringswereld functies verdwijnen. Toch heeft dat op ons nog weinig effect, want er komen ook banen bij, vooral in de verkoop en dienstverlening."

Zorgen dat Randstad binnenkort robots moeten werven, heeft Heutink dan ook niet. Zorgen zijn er wel over medewerkers die te lang in eenzelfde soort baan blijven hangen; vooral banen met het voor- of achtervoegsel 'medewerker'. Administratief medewerker, medewerker binnendienst en commercieel medewerker, om er een paar te noemen. "Die worden soms vervangen door technologie. Zij moeten zich omscholen naar andere functies. Daar zetten wij op in."

Doordat banen voor middelbaar opgeleiden verdwijnen, krijgt de arbeidsmarkt de aanblik van een zandloper, met veel werk aan de boven- en de onderkant, maar weinig banen in het midden. Heutink: "Tegelijkertijd denk ik dat het aantal werknemers in het midden afneemt. Een deel van de middengroep krijgt door scholing aansluiting bij de hoogopgeleiden. Een ander deel gaat naar de onderkant. Daar kun je ook een vak leren waaraan veel behoefte is."

Robotisering is volgens Heutink op korte termijn geen bedreiging. En de zzp'er is dat evenmin. Al ruim 800.000 werknemers gaan dagelijks aan de slag als zelfstandige. Die hadden ook allemaal bij Randstad, Unique of Adecco kunnen binnenlopen. Deels gebeurt dat ook, zegt Heutink. "Wij zien steeds meer zzp'ers die we bemiddelen naar werk. Soms nemen we hen de administratie uit handen. Onze klanten, de bedrijven, maakt het niets uit op wat voor contract een medewerker binnenkomt. Als het werk maar wordt gedaan."

Randstad-topman Jacques van den Broek neemt een aantal keer de woorden 'stabiel' en 'solide' in de mond. Daarmee toont hij zich bescheiden. De cijfers die het uitzendconcern gisteren presenteerde, waren beter dan analisten hadden verwacht. Het vierde kwartaal van 2014 bracht een omzetgroei van 5 procent. De start van dit jaar is zelfs nog beter. Vergeleken met januari vorig jaar is de omzet vorige maand met 6,5 procent gestegen.

Voor Nederland is dat cijfer nog mooier: 11 procent. Die trend zet door in februari. Dat is niet alleen goed nieuws voor Randstad; trends bij uitzendconcerns lopen vaak vooruit op ontwikkelingen op de arbeidsmarkt.

Twee landen die het niet goed deden waren Duitsland en Frankrijk. Die laatste was geen verrassing, maar voor Duitsland waren de verwachtingen hoger. "De economie is oké, maar niet echt goed", zegt Randstadtopman Van den Broek.

En er is nog een reden voor de magere resultaten: "Ouderwetse Duitse sociaal-democraten". Sinds de sociaal-democratische SPD naast de CDU van Angela Merkel het beleid bepaalt, is het voor uitzendbureaus duurder om personeel te plaatsen. Volgens Van den Broek heeft de SPD weinig op met uitzendwerk. Zo zijn er allerlei regelingen ingevoerd die het werken op uitzendbasis duurder maken. Dat is vooral voelbaar in het Duitse midden- en kleinbedrijf dat minder om personeel vraagt.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden