Ritsma en Thomas ondergaan huldiging

LEMMER (ANP) - Op de dag nauwkeurig stond Rintje Ritsma voor het tweede achtereenvolgende jaar op het bordes van het gemeentehuis in Lemmer. Weer een Europese titel en weer een huldiging. “Ik hoop dat het tot en met de Winterspelen van '98 een traditie blijft”, sprak Ritsma.

In Lemmer vond ook de huldiging plaats van Annamarie Thomas. Zij woont sinds kort met haar ouders op een boerderij in Bantega en is inwoner van de gemeente Lemsterland. Thomas eindigde als tweede op het EK.

In het Friese dorpje aan het IJsselmeer waren meer dan drieduizend mensen naar het Burgemeester Krijgerplein gekomen. De plaatselijke middenstand had gezorgd voor tweehonderd liter chocolademelk, goed voor duizend koppen, en duizend stukken koek. Aanvankelijk had Ritsma geen zin gehad in de huldiging. “Maar achteraf vind ik het weer fantastisch. Iedereen trekt aan je. Maar ik kan nu nog wel tijd vrijmaken, ik hoef niet te trainen. Ik moet nog herstellen van de tien kilometer van zondag.”

Morgen reist Ritsma met de kernploeg naar Davos. Daar vindt over ruim een week een World-Cupwedstrijd plaats. Op 11 en 12 februari staat het WK in Baselga di Pine op het programma. Voorafgaande aan de mondiale titelstrijd bereidt de kernploeg zich een weeklang voor in Collalbo.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden