'Rijken bezitten samen 137 miljard euro'

(Novum) - De vijfhonderd rijksten van ons land hebben gezamenlijk een fortuin van bijna 137 miljard euro, een goede 15 miljard meer dan vorig jaar. Dat blijkt woensdag uit de Quote 500, de lijst die zakenblad Quote ieder jaar presenteert. Ook dit jaar staat de familie Brenninkmeijer weer boven aan. De eigenaars van kledingketen C&A staan met een geschat vermogen van 18,5 miljard euro bovenaan de lijst.

De gemiddelde rijkaard in de Quote 500 heeft een vermogen van 273,3 miljoen. Autohandelaar Jan Pouw is de 'armste' van het elitegezelschap met 48 miljoen euro. Op plaats 22 staat de familie van Oranje. Het vermogen van de Oranjes is geschat op 1 miljard euro. Daarmee staan zij een plaats onder Hans Melchers, wiens dochter Claudia in 2005 werd ontvoerd.

De Quote 500 werd gepresenteerd in de Hollandsche Manege in Amsterdam. Acteur Peer Mascini kwam binnenrijden op een tractor om de rijkenlijst te presenteren. Het was de eerste keer dat het blad 'de 500' presenteerde onder leiding van de nieuwe hoofdredacteur Sjoerd van Stokkum, de opvolger van Jort Kelder.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden