Revolver

Het tijdschrift Revolver biedt naast veel poëzie, waaronder beeldgedichten van Roland Jooris en Freddy de Vree, een portfolio met schrijversportretten gemaakt door Rik en Herman (vader en zoon) Selleslags. Op de omslag zien we Willem Frederik Hermans, die zijn gezicht met zijn handen gedeeltelijk afdekt en daar onmiskenbaar guitig bij kijkt.

Binnenin treffen we de jonge Hugo Claus aan, zijn arm om de blote schouder van de beeldschone, zwaar gedecolleteerde Elly Overzier, zijn vrouw destijds. Walther van den Broek laat ons zijn rug zien terwijl hij over een muurtje in de tuin van de buren kijkt.

Leonard Nolens zit in Watou aan een tafel waarop gipsmodellen liggen van zijn beide handen. Uitermate geheimzinnig is Godfried Bomans bezig: hij bewerkt op de bovenzijde van een stenen muurtje een onduidelijk voorwerp met een kleine hamer. Herman Teirlinck leest rustig de krant. Willem Elsschot poseert voor een lage kast met koperen en tinnen borden en potten en Gerard Reve zit in het midden aan een tafel met verscheidene schrijvers, Nelleke Noordervliet kijkt hem aandachtig aan. Zo was het, zo is het te zien.

(1997, nr. 3 : 1000 Bfr via eurocheque of internationale postwissel op naam van Revolver, Ludwig Burchartstraat 35, Antwerpen.)

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden