René Paas: Het is nu tijd voor gelijk oversteken

(Trouw)

Gezien de kredietcrisis zal vakcentrale CNV dinsdag wel aanschuiven bij het najaarsoverleg. „Onze economie mag niet verzwakken door loonontwikkelingen”, waarschuwt voorzitter René Paas.

„We lopen over een zeer smal paadje met aan de ene kant de koopkracht en aan de andere kant de behoefte voor iedereen werk te creëren en te behouden.” In een notendop schetst CNV-voorzitter René Paas het huidige dilemma van de vakbeweging.

Bij het polderoverleg, met werkgevers en kabinet, is bovendien in zijn volle omvang de kredietcrisis aangeschoven. „Rond Prinsjesdag was die nog ver weg, maar opeens dreigt Fortis om te vallen en steken we als belastingbetalers miljarden in de bank. Iedereen voelt zijn verantwoordelijkheid om een goed evenwicht te zoeken. De positie van onze economie mag niet verzwakken door loonontwikkelingen. Laten we onszelf geen crisis aanpraten, maar als er stagnatie optreedt, dan groeien we met de handrem erop.”

In dit licht is het moeilijk voor te stellen dat CNV dinsdag niet meedoet aan het najaarsoverleg. „Maar dan moet er wel een goed pakket op tafel liggen”, onderstreept Paas. De kansen daarop zijn volgens hem sinds gisteren toegenomen. Daarmee wordt het door FNV en werkgeversorganisatie VNO-NCW gesloten akkoord over ontslagrecht meer aanvaardbaar. Dat akkoord viel slecht bij zijn achterban.

Paas: „Het was duidelijk wat dat akkoord de werkgevers opleverde, maar wat zat er voor werknemers in? De afspraak over beperking van de ontslagvergoeding is volgens ons een serieuze concessie. Het gaat niet om het afschaffen van gouden handdrukken voor topinkomens. Tien procent van de beroepsbevolking heeft een jaarinkomen van boven de 75.000 euro. En wie zegt mij dat een volgend kabinet niet de grens op 50.000 euro zet? Ik kan me voorstellen dat je afspraken wilt maken met de werkgevers om geen oorlog meer met hen te hoeven voeren. Zorg dan dat er op z’n minst een wapenstilstand van drie jaar is, tot ver in het volgende kabinet.” Maar, benadrukt Paas ook, op het ontslagrecht rust geen taboe voor zijn bonden.

Meer nog betreurde CNV het dat met het akkoord ook het debat over de toekomst van de Nederlandse arbeidsmarkt bevroren leek. Daarmee raakte een belangrijk CNV-strijdpunt uit beeld; dat de regie van de WW in handen moet komen van werknemers en werkgevers. Die denkrichting is ook terug te vinden in het advies van de commissie-Bakker aan het kabinet. Het raakte CNV dat collega-vakcentrale FNV sprak over ’die troep van Bakker’.

„We zien er juist mogelijkheden in. Tot 2030 is de arbeidsmarkt zo krap dat we moeten voorkomen dat mensen überhaupt nog werkloos worden. Met de juiste prikkels kun je ervoor zorgen dat mensen van werk naar werk gaan en de werkgever wordt beloond voor zijn inspanningen om personeel aan een andere baan te helpen. Ik ben nu optimistisch dat met werkgevers en kabinet toch serieus hierover te praten is.”

Het zat Paas ook dwars dat er in ruil voor het ontslagakkoord geen beloftes waren van werkgevers dat ze mensen zonder werk aan een baan helpen. Ook op dat punt is er beweging. „Een hoofdargument voor versoepeling van het ontslagrecht was toch dat daarmee een barrière zou worden weggenomen om meer mensen in dienst te nemen. Werkgevers zouden dan honderdduizenden langdurig werklozen aan de slag helpen. Het is nu tijd voor gelijk oversteken.”

De CNV-voorzitter refereert aan Jaap van Duijn, oud-topeconoom van de Rabobank, die een half jaar geleden waarschuwde voor de gevolgen van de demografische ontwikkelingen. „Veel ernstiger dan die van de kredietcrisis, schatte hij toen in. Er zit dus een groot belang aan voor de werkgevers om ervoor te zorgen dat van die 1,2 miljoen mensen met een uitkering, het leeuwendeel aan de slag kan.”

(\N)
Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden