Reiziger wil maar één kaart

Eén kaartje voor trein, bus, tram en metro. En dan natuurlijk het liefst een slimme chipkaart, waarop het aantal gereisde kilometers vanzelf wordt afgeschreven. Pas als die er is, mogen er verschillende regionale tarieven komen in het openbaar vervoer.

Van onze redactie economie

Dat stellen onder meer de Consumentenbond, de ANWB, de fietsersbond ENFB en de Reizigersvereniging Rover, verzameld in het landelijk overleg consumentenbelangen openbaar vervoer (LOCOV) in een brief aan minister Netelenbos van Verkeer.

Aanleiding voor de noodkreet zijn de plannen van de nieuwe regionale vervoerder Noordned. Met ingang van de zomerdienstregeling per eind mei, wil Noordned in grote delen van Friesland de nationale strippenkaart ongeldig verklaren en een nieuw kaartsysteem invoeren. ,,Dat betekent dat reizigers die per trein in Friesland arriveren, een ander kaartje moeten kopen voor hun verdere bestemming binnen die provincie'', zegt vice-voorzitter K. Rotteveel van reizigersvereniging Rover.

De consumentenorganisaties willen dat minister Netelenbos het voortouw neemt voor een snelle invoering van een algemene chipkaart voor bus, trein, metro en tram.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden