Reisleider: Monaco

(\N) Beeld
(\N)

Bereisde Nederlanders beantwoorden vragen over hun favoriete reisbestemming. Margo Reuten, chef van restaurant Da Vinci in Maasbracht, kreeg onlangs een tweede Michelinster. Ze tipt Monaco.

Monique de Heer

Waarom is deze bestemming ’het walhalla’?

„Onze vakanties zijn altijd culinair. Het liefst reizen we rond en stoppen dan bij bijzondere restaurants. Zo zijn we ook in Monaco terechtgekomen, een ontdekking. We hebben daar gegeten in het restaurant Louis XV van chef Louis Ducasse, een driesterrenrestaurant. Dat was een geweldige belevenis. De ambiance, bediening en gerechten zijn gewoon fantastisch. Verder is Monaco ontzettend leuk. In het museum is altijd wel een bijzondere tentoonstelling te zien. Toen wij er waren, was er een expositie over het leven van prinses Gracia, heel erg leuk. Er zijn ook heerlijke terrassen, een prachtige boulevard en je kunt er lekker aan het strand liggen.”

Wat moet je beslist doen?

„Een middag aan de boulevard zitten en naar de boten kijken. Je weet echt niet wat je ziet. Er liggen zulke prachtige luxe jachten in de haven, heel mooi om eens rustig te bekijken. En de mensen die voorbij komen natuurlijk.”

Hoe ben je op het idee gekomen?

„Toen ik zelf op de nominatie stond voor een tweede Michelinster, werd ik ook nieuwsgierig naar de vrouw die er al drie heeft. Op weg naar Monaco zijn we in Valence nog langsgegaan bij deze chef. Anne-Sophie Pic is een van de weinige vrouwen in de wereld die drie sterren koken. Bij haar hebben we natuurlijk ook gegeten. Zij heeft een heel imperium opgebouwd in Valence, met een hotel en een restaurant. Je wordt daar helemaal in de watten gelegd: eerst heerlijk eten en dan een fijn bed.”

Heb je nog iets bijzonders meegemaakt?

„We mochten zowel bij Madame Pic als bij Alain Ducasse een kijkje in de keuken nemen. Dat is onze sport, dat we in de keuken mogen komen. Bij Alain Ducasse hadden we een vriend meegenomen die goed Frans spreekt, en zo hebben we met iedereen uitgebreid kunnen praten. We hebben kunnen volgen hoe het allemaal ging in de keuken.”

Wanneer kun je het beste gaan?

„Altijd, wij hebben nooit last van slecht weer. We zijn al zo blij dat we een paar dagen vrij hebben dat het niet uit maakt of het regent of niet. We amuseren ons toch wel, vooral als we ons door vaklui kunnen laten verwennen.”

Voor wie is deze bestemming geschikt?

„Mensen die van heel lekker eten houden en daar de aandacht en de tijd voor willen nemen. Eten in die restaurants is een bijzondere belevenis. Het is natuurlijk niet goedkoop, maar je geniet wel op een bijzondere manier. ”

(\N) Beeld
(\N)

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden