REISBERICHTEN

Bosbranden Patiënten met cara of hart- of vaatziekten die een reis naar Indonesië, Singapore of Maleisië hebben geboekt, krijgen van Buitenlandse Zaken en de ANVR het advies voor vertrek de huisarts te raadplegen. “Zonodig kan deze groep reizigers hun boeking naar Zuidoost-Azië zonder probleem annuleren”, zegt ANVR-directeur G. Couvreur. Bosbranden op Sumatra zorgen al dagen voor hevige smogvorming in de regio. Volgens Couvreur is er geen sprake van een massale afzegging van reizen naar het gebied. “Alleen in Samarac in Noord-Kalimantan, voormalig Borneo, is de situatie op dit moment verontrustend. Het vliegveld van Kuching is gesloten.”

Wolfgangweg Op zijn omzwervingen deed de Heilige Wolfgang omstreeks 970 vermoedelijk ook Oberösterreich aan. Sindsdien wordt hij zeer vereerd, wat onder meer blijkt uit het uitzetten van een Wolfgangweg. Deze voert in ongeveer 2,5 uur van Kremsmünster naar Wolfgangstein. Informatie Ferienregion Pyhn-Eisenwürzen, tel. 00.43.7582.2450.

Engelands 'beste' De mogelijkheden voor wandelaars in Engeland zijn zo groot dat kiezen soms erg moeilijk is. Geen probleem, volgens reisorganisatie English Wanderer, dat een programma maakt waarin de beste routes van Engeland binnen vier weken kunnen worden 'belopen'. Deze 'Walks from Wheels' voeren liefhebbers naar de West County (Cotswolds, Deon en Cornwall) en naar het Noorden (Yorkshire Dales en de Lakes). Overnachtingen, routebeschrijvingen en kaarten zijn bij de prijs inbegrepen, bagagevervoer wordt geregeld. Informatie tel. 00.44.1740.653169.

Golf in Turkije Het is niet de eerste gedachte die opkomt bij een reis naar Turkije, maar dit land van rijke natuur en historie prijst zich nu ook aan als golfbestemming. Er zijn vier toplocaties: twee bij Istanbul en twee bij Antalya. Het Turks Verkeersbureau geeft inforamtie: tel. 020-6266810.

Groen Hotels Hotels in de Belgische Kempen voeren het woord 'groen' in hun blazoen om daarmee kleur te bekennen als 'milieuvriendelijke' onderkomens. Ze liggen in een natuurrijke omgeving en proberen ook milieuvriendelijk te 'hotelieren', onder meer via scheiding en recycling van afval. 'Groen' zijn ook de menu's, die variëren van bladerdeeg van zalm en griet tot gegrilde St. Jacobsvruchten. Informatie Groen Hotels Kempen in Kasterlee, tel. 00.32.14.850497.

Bridge-operareis Hannick organiseert opera- en concertreizen, maar schuwt ook de combinatie met de bridgesport niet. Op 27 november begint een busreis van vijf dagen naar Leipzig onder leiding van een gediplomeerde wedstrijdleidster. Er wordt onder meer gebridged en een uitvoering de opera La Bohème bijgewoond. Informatie over het reisprogramma tel. 070-3191929.

Vroeg beslissen Het kan bijna niet vroeger: Keycamp, gespecialiseerd in het verzorgen van comfortabele kampeerreizen, roept nu al op voor 1998 een kampeervakantie te boeken. Snelle beslissers (vóór 14 november) betalen de prijs van 1997 en ontlopen zo de prijsverhoging die voor het nieuwe seizoen in het verschiet ligt. De 'vroegboekbrochure' is verkrijgbaar via tel. 071-5255880.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2019 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden