REISBERICHTEN

In Rembrandts spoor

De gids heeft een Nederlandstalige en een Engelstalige uitgave en is voor 9,90 te koop bij VVV en Gemeentearchief.

Langs Voermans wegen

Vanwege de hernieuwde aandacht voor de schilder Jan Voerman heeft de Hannema-de Stuers Fundatie een boekje uitgebracht met wandel-, fiets- en autoroutes 'Langs Voermans wegen'. De tochten zijn uitgezet in de streek langs de IJssel, waar Voerman veel van zijn water- en polderlandschappen schilderde: de wandelroute loopt door Kampen (1 uur), fietsroutes zijn er vanuit Kampen, Hattem en Heino en de autoritten lopen tussen Kampen en Heino.

Het boekje met routebeschrijvingen is voor 6 gulden te koop bij de VVV's in de IJsselstreek.

Logeren bij een wijnboer

Eerst wijnproeven en daarna gelukzalig onder de wol op diezelfde wijnproeverij. De wijnboeren van de C“tes du Rh“ne bieden die mogelijkheid. De onderkomens variëren van eenvoudig tot luxueus. Ook is het mogelijk zestien van de vele C“tes du Rh“ne-dorpen per fiets te bezoeken. Tussen het wijnproeven door moet je dan niet vies zijn van een stevige klim. Inlichtingen: Schietbaan 30a, 3021 LK Rotterdam.

Avontuurlijk Terschelling

De Nederlandse Jeugdherberg Centrale (NJHC) organiseert in de komende herfstvakantie speciaal voor kinderen en hun ouders avontuurlijke vakanties op dit populaire waddeneiland. Zo ga je met een gids het wad verkennen, zet je vanaf een viskotter je eigen flessenpost uit, maak je met paard en wagen een tocht over het strand en luister je in het Wrakmuseum naar sterke zeemansverhalen. Inlichtingen: NJHC West-Terschelling tel. 0562-442338.

Indian Summer

Om volop te kunnen genieten van de beroemde vroege herfst en zijn prachtige kleurenspel in het noordoosten van de VS worden verscheidene trektochten georganiseerd door de VVV in de staat Massachusetts, waar de suikerahorn de Indian Summer onovertroffen maakt. Inlichtingen: Massachusetts Office of Travel & Tourism, tel. 001-617-7273201, fax 001-617-7276525, E-mail vacationinfo@state.ma.us.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden