REISBERICHTEN

Tv op de camping

Recron wil dat de signalen in hert begin niet zowel analoog als digitaal (via de schotel en via decoders) moeten worden doorgegeven. Door 'wanpraktijken in medialand' worden vele miljoenen recreanten vanaf 18 augustus volgens Recron gedupeerd. Zij kunnen dan geen tv-programma's van de commerciële zenders meer bekijken, omdat tachtig procent van de recreatiebedrijven afhankelijk is van ontvangst via de schotel. De decoders die nodig zijn om de sportzender Sport7 te ontvangen, zijn slechts beperkt leverbaar en duur, bovendien bestaat het gevaar dat andere zenders op den duur weer andere decoders gaan gebruiken.

Bergwandelen

Bergwandelaars en klimmers brengen schade toe aan de vegetatie in het nationale park Jotunheimen, vinden lokale autoriteiten in Noorwegen. Zij willen dan ook de stroom toeristen naar de hoogste berg in hun land tegengaan. Ze worden daarin gesteund door milieugroepen. De Noorse vereniging voor bergsport vindt de actie onzin: de enorme regenbuien van 1993 hebben meer schade toegebracht aan de bergflora dan toeristen in honderd jaar.

Railtrippen

De VVV's langs het spoortraject Zwolle-Emmen bieden een 'railtripper' aan, een treinkaartje waarmee een dag lang op dat traject kan worden gereisd. De ticket kost ¿12,50 p.p. (kinderen ¿2,50) en geeft korting op activiteiten in Zwolle, Dalfsen, Ommen, Hardenberg, Coevorden en Emmen. De actie loopt tot en met 31 oktober.

Mega winkelen

Touroperator Unitravel heeft een winterbrochure uitgebracht met reizen per vliegtuig, auto en trein (Thalys en Eurostar) naar 22 populaire Europese steden. Nieuw in het programma is onder meer 'mega winkelen', trips naar de grootste shopping malls in Engeland zoals Kaleside Shopping Centre bij Londen en Metro Shopping Centre in Newcastle.

Autovrij fietsen Attersee

Zondag 22 september worden alle wegen rond de Attersee afgesloten voor het gemotoriseerde verkeer ten behoeve van een autovrije fietsdag. Het meer is een van de meest populaire vakantiegebieden van Oostenrijk. Onlangs trok zo'n autovrij parcours zo'n 50.000 fietsers naar het meer in Salzkammergut. De dag in september vormt de afsluiting van een week met een groot aantal sportactiviteiten bij de Attersee.

Brits Design

Op het gebied van mode, meubelontwerp, interieur en architectuur is Groot-Brittannië in de 'mid nineties' toonaangevend met namen als Vivienne Westwood, Paul Smith, Sir Terence Conran en Nicolas Grimshaw. Vandaar dat het Brits Toeristenbureau er een brochure over uitbracht, fraai geïllustreerd, Engelstalig, en gratis af te halen op de Stadhouderskade 2 in Amsterdam: 'British by Design'. Waarin ook de adressen waar je op dit moment gezien moet worden. En aandacht voor het Glasgow International Festival of Design '96, dat voor de eerste keer plaatsvindt van 30 augustus tot 29 september.

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden