REISBERICHTEN

Natuurkaart N-Holland Vanaf 1 januari 1998 zijn de natuurterreinen in Noord-Holland eenvoudiger te bezoeken voor houders van toegangskaarten. Leden van Natuurmonumenten, donateurs van het Noordhollands Landschap, begunstigers van het Goois Natuurreservaat en jaarkaarthouders van de Waterleidingduinen, het Noordhollands Duinreservaat, de Kennemerduinen en de landgoederen Caprera (Bloemendaal) en Elswout (Overveen) kunnen voor 25 gulden de Natuurkaart Noord-Holland aanschaffen. Die geeft samen met de eigen kaart toegang tot 10.000 hectare natuurgebied in de provincie. De kaart is verkrijgbaar in de verschillende terreinen.

Vaarfietsen Reisbureau Eigen-Wijze Reizen uit Enschede introduceert een nieuwe vakantievorm: hoteltrektochten per vaarfiets. De vaarfiets is een verbeterde versie van de waterfiets, aldus het reisbureau, en haalt een snelheid van 5 tot 8 km per uur. Een vaarfietsvakantie bestaat uit zes dagen vaarfietsen, aan de hand van een route, door het Groene Hart van Holland of door de Vechtplassenstreek. Inf. 053-4303435.

Weekendje Brussel Een weekendje Brussel hoeft niet duur te zijn, meldt het Belgisch Verkeersbureau. In de hoofdstad van Europa lopen door de week veel zakenreizigers rond, maar in het weekend staan de keurige hotelkamers waar zij anders slapen, leeg. Veel hotels hanteren daarom in het weekend lagere prijzen: zo'n ¿200,- voor een tweepersoonskamer in een viersterrenhotel, ¿100,- in een driesterren, incl. ontbijt. De hotels zijn vermeld in de brochure Brussel die gratis verkrijgbaar is op het Belgisch Verkeersbureau, Kennemerplein 3 in Haarlem. Toezenden (tel. 023-5344434) kost ¿4,95 voor de porto.

Deens vogelreservaat Een van Denemarkens belangrijkste natuurgebieden voor wadvogels, Saltvandssíen ('Zoutwatermeer') bij Híjer in het uiterste zuidwestpuntje van Jutland, is onlangs opengesteld voor het publiek. Het ondiepe meertje is alleen te voet bereikbaar. Er is vrije toegang tot 14 maart: dan hebben de vogels weer het rijk alleen om te kunnen broeden.

Dagtochten Stoomtram Er is een Candlelight Express, De Tulpen-Experience Tram, je kunt Dineren per stoomtram, het zijn drie van de mogelijkheden voor een uitstapje met een groep in de Reisgids Groepsdagtochten, die de Museumstoomtram Hoorn-Medemblik uitgeeft. De gids is te bestellen op tel. 0229-219231 of per fax: 0229-216653.

Geen girobetaalkaarten Sinds kort kunnen op Noorse postkantoren geen Nederlandse girobetaalkaarten meer worden verzilverd. Wel is op veel plaatsen de mogelijkheid blijven bestaan om met een geldige Nederlandse giropas contanten op te nemen bij geldautomaten (pinautomaten).

Fietsen van de toekomst In het Design Museum in Londen worden vijf futuristische fietsen tentoongesteld. Een van de vijf is de 'No Excuse', het ontwerp van Gazelle met de ingebouwde poncho voor als het gaat regenen. De vijf vormen het sluitstuk van een tentoonstelling over de geschiedenis van het fietsontwerpen vanaf 1825. Die duurt tot 22 maart.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden