REISBERICHTEN

Nieuw VVV-kantoor

Prado uitgebreid

In het Museo del Prado in Madrid zijn op de bovenste verdieping tien nieuwe zalen geopend. Er zijn 138 nooit eerder tentoongestelde schilderijen uit de 18de eeuw opgehangen. Tevens is er een collectie tekeningen van Goya te bewonderen.

Jeugdherberg Ameland

Ameland krijgt een nieuwe jeugdherberg. 'Waddencentrum Ameland' heet zij, nogal grootsprakig. Maar zij telt dan ook behalve het hoofdgebouw (met bar, restaurant en receptie) en drie gebouwen met gastenverblijven (2-, 4- of 6-persoonskamers, allemaal met eigen douche en toilet) een vijfde gebouw dat ingericht wordt als expositie- c.q. waddenstudiecentrum. De nieuwe jeugdherberg is afgelopen donderdag geopend door waddenliefhebber minister Van Aartsen.

Frankrijk

Morgen is er in het Nivon Fiets/Wandelcafé een middag over Wandelen in Frankrijk. Wandelaars informeren wandelaars. Er zijn o.a. stands over Bretagne, Provence, Morvan, Vanoise, Dordogne, Lot. Adres: Dirk Smitsstraat 76 te Rotterdam.

Ierland Vakantiemarkt

In het Nederlands Congresgebouw in Den Haag vindt morgen de jaarlijkse Ierland Vakantiemarkt plaats. Van 10-17 uur. Entree f6,-, kinderen gratis.

Viscursussen

In Zweden, om precies te zijn in de provincies Smaland en üstergötland en op het eiland Gotland in de Oostzee, kunnen cursussen gevolgd worden waarop alle geheimen van het sportvissen worden onthuld. Er zijn zelfs speciale viscursussen voor kinderen. De cursussen zijn een initiatief van de nieuwe Zweedse organisatie Det Naturliga Fisket (Het Natuurlijke Vissen), Loftagatan 4, S-59432 Gamleby, tel. 0046-49313050, fax 49313052. Ook het Zweeds Bureau voor Toerisme en Verkeer in Den Haag geeft informatie: 0900-2025200, fax 070-3641653.

Eco-vakanties

Wie wil kamperen of logeren op eco-boerderijen, of in eco-hotels en persions, vindt een lijst van adressen in De Groene Vakantiegidsen van Eceat, het Europees Centrum voor Eco Agro Toerisme. De gids voor Nederland bevat behalve logeeradressen ook adressen van eco-molens, -kwekerijen en andere bedrijven die bezocht kunnen worden, fietsroutes langs eco-boerderijen, huifkar- en boottochten. Er zijn gidsen van 16 landen in Europa. Ze zijn te bestellen (de eerste gids kost f14,95, de tweede en volgende f10,95) bij Eceat, Postbus 10899, 1001 EW Amsterdam. Tel. 020-6681030, fax 4630594. E-mail: eceat-antenna.nl. Internet: http://www.pz.nl/eceat.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden