Reisberichten

Toerisme Prijs

Wandelarrangementen

De stichting Lange-Afstand-Wandelpaden heeft een programma van 20 mogelijkheden voor een korte (individuele) wandelvakantie in Nederland. Het gaat om een arrangement van 2 tot 7 dagen, met gebruikmaking van stukjes LAW-route, 'wandelvriendelijke' accommodatie en desgenwenst vervoer van bagage. De meerdaagse wandelingen van de stichting LAW (in samenwerking met de reisorganisatie Landloper) variëren van 95 tot 749 gulden zijn onder meer uitgezet op Texel, in Friesland en vooral in het oosten en zuiden van het land. Meer informatie tel. 033-4653660.

'Cool' Britain

Het Brits Toeristenbureau heeft een brochure uitgebracht met informatie voor jongeren die 'cool' Groot-Brittannië willen bezoeken. 'UK The Guide' maakt deel uit van een grotere campagne om jonger publiek aan te trekken door mode, straatcultuur, muziek, eten, stijl en ontwerp. De gids legt vooral nadruk op visuele beelden, bekende Britse sterren en plekken die 'in' zijn zoals Londen, Newcastle en Brighton, de westkust van Schotland (surfen), Wales (Brecon jazzfestival), Britse pubs, Marmite en de brilletjes van de National Health. De gids is verkrijgbaar bij het BTA, tel. 020-6855051.

Karvelen van Columbus

Replica's van de karvelen waarmee Columbus meer dan 500 jaar geleden de oversteek naar de Nieuwe Wereld waagde, zijn attracties die jaarlijks veel bezoekers naar Palos de la Frontera (Huelva) in Spanje trekken. De schepen liggen aan de oever van de Tinto-rivier en zijn toegankelijk van dinsdag tot en met zondag, in de zomer tussen 19 en 19 uur, daarbuiten van 10 tot 17 uur.

Homo-reiswereld

De Gay Krant brengt een speciale reiskrant uit voor homo's, waarin naast gebruikelijke reisinformatie antwoord wordt gegeven over zaken als de aanwezigheid van homokroegen, homovriendelijke hotels en naaktstranden. Ook geeft de reisgids aan waar, zoals hoofdredacteur Henk Krol het noemt 'gezinnetjes met kinderen bewust niet welkom zijn'. Informatie over de Gay Krant Reisservice tel. 020-4210000.

Piraten in Arsenaal

Het Arsenaal in Vlissingen opent 22 februari haar poorten. In het monumentale gebouw spelen piraten een hoofdrol (er is onder meer een Schateiland voor veertig piranha's, de huisdieren van kapitein Eénoog) en is een onderwaterwereld te zien waarin roggen en haaien zich laten aaien. Verder is er onder meer een 64 meter hoog kraaiennest en een schipbreuksimulator.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden