Rehwinkel naar Zaltbommel

De commissaris van de koning in Gelderland, Clemens Cornielje, heeft in overleg met de gemeenteraad van Zaltbommel gekozen voor Rehwinkel Beeld anp
De commissaris van de koning in Gelderland, Clemens Cornielje, heeft in overleg met de gemeenteraad van Zaltbommel gekozen voor RehwinkelBeeld anp

Peter Rehwinkel (52, PvdA) is benoemd tot waarnemend burgemeester van Zaltbommel. Hij begint vandaag. Rehwinkel blijft in ieder geval tot de gemeenteraadsverkiezingen in het voorjaar van 2018.

Laura van Baars

Zaltbommel zat zonder burgemeester omdat de vorige, Albert van den Bosch, nu voor de VVD in de Tweede Kamer zit. De commissaris van de koning in Gelderland, Clemens Cornielje, heeft in overleg met de gemeenteraad van Zaltbommel gekozen voor Rehwinkel. Die legde in november 2013 zijn functie als burgemeester van Groningen neer. Hij wilde in Barcelona aan de slag gaan als vertegenwoordiger van een organisatie die lokale overheden helpt bij rampen. Dat ging hij onbetaald doen. Er ontstond toen binnen de gemeenteraad ophef over zijn wachtgeldregeling.

Als burgemeester kreeg hij veel kritiek. Onder meer tijdens de Facebookrellen in Haren zou hij weinig behulpzaam zijn geweest en bij een dreigende dijkdoorbraak zou hij te weinig aanwezig zijn geweest.

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden