Reddingsactie voor noodlijdend Fiat

AMSTERDAM - Fiat, het grootste industriële concern in Italië, heeft vorig jaar 3,95 miljard euro verlies geleden. Om de financieel wankele autodivisie te redden krijgt ze onmiddellijk een injectie van 3 miljard. Voor dit doel worden andere bedrijfsonderdelen verkocht.

Van onze redactie economie

Dit is gisteren tijdens een concernbijeenkomst in Turijn bekendgemaakt. Umberto Agnelli, wiens grootvader Fiat in 1899 stichtte, werd daar benoemd tot topman, als opvolger van Paolo Fresco die voortijdig opstapte. Diens voorganger Giovanni Agnelli, die Fiat tientallen jaren heeft geleid, overleed vorige maand. Broer Umberto, die ook al in de jaren zeventig topman bij Fiat was, beheerde het familiekapitaal. Dat omvat onder meer een belang van 30 procent in Fiat.

Het geleden kwartaalverlies is het drievoudige van de 988 miljoen euro over de laatste drie maanden van 2001, en wordt goeddeels veroorzaakt door afboekingen op de waarde van concernonderdelen. Bij autodochter Fiat daalde het kwartaalverlies overigens van 432 naar 180 miljoen euro.

Tot de concernbezittingen die versneld zullen worden verkocht behoren verzekeraar Toro, luchtvaartonderdeel FiatAvio en vastgoeddochter Risanamento Napoli.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden