Recordpoging hardop bijbellezen gestrand

Een poging om het wereldrecord hardop bijbellezen te verbeteren is mislukt omdat de lezer, David Bathurst (51), flauwviel toen hij was aangekomen bij Jeremia.

Zijn omgeving had hoge verwachtingen van de Brit omdat hij, voor het goede doel, eerder al het evangelie uit zijn hoofd leerde, evenals het complete werk van Gilbert en Sullivan.

Toen hij weer op de been was, zei Bathurst dat hij ondanks alles blij was omdat hij toch zo'n 2000 euro had ingezameld voor een goed doel.

Het huidige record hardop bijbellezen staat volgens de Anglicaanse krant Church Times op iets meer dan 113 uur. Als David Bathurst het staande record had willen verbreken, had hij vijf dagen en nachten achter elkaar hardop moeten lezen. Het was hem slechts toegestaan om de vier uur twintig minuten rust te nemen.

De man begon zijn poging vorige week woensdag. De problemen begonnen donderdagnacht. Bathurst realiseerde zich dat hij regelmatig een paar seconden zijn bewustzijn verloor.

"Op vrijdag kon ik mezelf herpakken", aldus de Brit, "maar die avond liep het mis. Ik bleef lezen maar ik verloor geregeld het bewustzijn. Uiteindelijk had ik geen idee meer waarmee ik eigenlijk bezig was. Ik begreep ook niet meer wat ik las."

Artsen constateerden een slaapgebrek. In een poging om wakker te blijven, dronk Bathurst doorlopend koffie en cola. Daardoor kon hij echter ook in zijn pauzes de slaap niet vatten.

undefined

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden