Reclamegeweld

Heeft u onlangs ook zo genoten van The Chainsaw Massacre 17? Of van Deep Throat Revisited, no 12?

Jeroen Thijssen

Dan bent u niet de enige. Het rondspattende bloed of rondbungelende vlees trekt zo de aandacht, dat de kijker niet eens meer ziet wat voor reclame er tussendoor wordt uitgezonden. Dr. Brad Bushman van de Iowa State University ontdekte, dat 354 mannen zich niet eens konden herinneren dát er reclame was uitgezonden tijdens een erotisch programma.

Dat kan de bedoeling niet zijn van de financiers van vrolijke zenders als V8 en RTL5, waar vooral na elven ongehuwde mannen op het platteland niet van de buis te trekken zijn. Einde van V8? Helaas, aanpassing van de reclame zal eerder te verwachten zijn. The Texas Beer Chain Massacre, bijvoorbeeld.

Genoeg van vlees en bloed? Eet eens vis.

Haringgehakt uit Silezië

De Hollandse Nieuwe is weer heerlijk. Hak vier schoongemaakte haringen in stukjes, met een ons ontbijtspek, vier hardgekookte eieren en een augurk. Schil en rasp twee appels, bij voorkeur elstars. Snipper een uitje heel fijn. Meng alles met vier eetlepels zure room, een theelepel mosterd, zout en peper. Laat een uur staan. Eet met grof brood of Knackebröd.

Een recept uit Het groot Europees Kookboek van Martin van Huijstee.

Een Krabbroodje is iets heel anders dan een broodje krab. Snipper, voor zes broodjes, twee ons krab of, goedkoper, surimi.

Meng de vlokjes vlees met drie ons bloem, en een halve theelepel zout. Doe er dertig gram gist bij. Dat lijkt veel en dat is ook veel, maar brood-met-vulling heeft wat moeite met rijzen. Kneed er honderdtachtig milliliter water door en laat rijzen tot het volume is verdubbeld.

Verdeel het deeg dan in zes gelijke stukken, kneed goed door en laat nog een keertje rijzen, een half uurtje ongeveer, tot het volume weer is verdubbeld. Verwarm de oven voor op 200 graden, leg de gerezen broodjes op een plaat en laat ze twintig minuten bakken tot ze bruin zien. Even af laten koelen, doorsnijden en beleggen met schijfjes komkommer en een beetje zure room. Heerlijk. Zo op tafel, niets meer aan doen.

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden