Rechter maakt einde aan blokkade van slachterij

DEN BOSCH (ANP) - President mr. J. Poerink van de rechtbank in Den Bosch heeft de Voedingsbond FNV gisteravond in kort geding verboden nog langer actie te voeren bij de varkensslachterij van het Cehave/Encebe-concern in Helmond.

Volgens Poerink is de blokkade en het stilleggen van de Helmondse slachterij een te zwaar middel dat bovendien te vroeg is toegepast. Het overleg over de toekomst van de vestiging in Oudewater bevindt zich nog in een pril stadium en is zeker nog niet afgerond, aldus de rechtbankpresident.

De varkensslachterij in Helmond ligt sinds woensdag stil. Circa 130 werknemers van de met sluiting bedreigde CHV/Encebe-slachterij in Oudewater hebben het bedrijf in Helmond geblokkeerd. Vrachtwagens van de slachterij in Oudewater belemmeren de toegang in Helmond.

De president wees er in zijn vonnis op dat de ondernemingsraad nog een advies moet uitbrengen en dat het overleg met de bonden nog niet is afgerond. Op 19 januari staat nog een gesprek met de vakorganisaties op de agenda. Bestuurder D. van Gelswijk van de voedingsbond reageerde uitermate teleurgesteld op de uitspraak, maar de bond zal de betrokken werknemers vragen de actie te beeindigen. De bond verwacht "harde onderhandelingen" .

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden