Schuldeisers

Rechtbank keurt ‘Slotervaartziekenhuisakkoord’ goed

De inboedel van het Slotervaartziekenhuis werd verkocht.Beeld ANP

Ook de rechtbank keurt een akkoord goed waardoor schuldeisers geld krijgen van failliete Slotervaartziekenhuis. Curatoren noemen besluit ‘historisch'. 

De rechtbank Amsterdam heeft het akkoord waar schuldeisers van het failliete MC Slotervaart eerder mee instemden, goedgekeurd. De rechtbank oordeelde dat de crediteuren beter af zijn met het akkoord dan met de voortzetting van het faillissement. Ook biedt de betalingsverplichting aan schuldeisers voldoende zekerheid.

Na afgelopen donderdag geldt een termijn van verzet van acht dagen. Als er in die tijd geen bezwaar wordt aangetekend, wordt het faillissement van het ziekenhuis op 22 mei 2020 officieel beëindigd. Daarna begint de uitbetaling aan de bijna 1600 crediteuren.

Twee weken geleden werd het faillissement van het Slotervaartziekenhuis na zeventien maanden afgerond toen alle schuldeisers instemden met een voorstel tot uitbetaling van hun vorderingen. Oud-werknemers en de Belastingdienst bijvoorbeeld krijgen al hun achterstallige betalingen. De curatoren spreken van een historisch akkoord. “Het beëindigen van een dergelijk complex faillissement binnen deze korte termijn en op deze wijze is nog nooit voorgekomen in Nederland.”

Ex-directeur van het Ziekenhuis Aysel Erbudak werd in november nog veroordeeld tot vijftien maanden celstraf vanwege het verduisteren van 1,2 miljoen euro. Volgens de rechtbank in Amsterdam heeft ze dat geld weggesluisd van de bankrekening van het Slotervaartziekenhuis voor privégewin. In de periode van de rechtszaak werd de inboedel van het ziekenhuis verkocht, voor een miniem bedrag.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden