Recept: Heerlijke pasta’s

(\N)

Voor de penne all’arrabbiata: 2 teentjes knoflook, 1 verse rode peper, 6 eetlepels olijfolie, 600 gram gepelde tomaten uit blik, 350 gram penne, zout, peper, 2 eetlepels bladpeterselie. Voor de saus: 300 gram gemengde paddestoelen, 80 gram boter, 2 teentjes knoflook, 1 dl droge witte wijn, 6 takjes peterselie, 10 sprietjes bieslook, zout, peper.

Een dagbezoek aan een Argentijnse wijnbeurs in Londen, ter voorbereiding op mijn culinaire reis door dit land, eindigde met een snelle maaltijd op het vliegveld. Veel stelde ik me daar niet bij voor, maar groot was mijn verrassing toen de pasta perfect van smaak bleek.

Over de Argentijnse wijnen volgende maand meer, maar kies bij dit gerecht een uit de vele beste wijnen onder de euro 5,- uit de Wijnalmanak 2009. Een leuk cadeau voor de komende feestmaand.

Pel de knoflook en halveer de teentjes. Maak de peper schoon, verwijder zaad en zaadlijsten en snijd de peper in reepjes.

Verhit de olijfolie in een ruime hapjespan en bak de knoflook lichtbruin. Neem ze uit de pan en doe ze weg. Voeg de in reepjes gesneden peper en de uitgelekte en kleingesneden tomaten toe en laat een minuut of 10-15 zachtjes koken.

Kook intussen de penne in een grote pan kokend water met zout naar smaak beetgaar. Laat uitlekken en voeg toe aan de tomatensaus. Meng en warm goed door. Bestrooi voor het serveren met de fijngeknipte bladpeterselie.

Mijn buurvrouw at tagliatelle met paddestoelensaus, ook zo heerlijk.

Maak de paddestoelen schoon, snijd ze in stukjes. Verhit de helft van de boter, bak de knoflook aan, voeg de paddestoelen toe, bak even mee en schenk de wijn erbij. Breng aan de kook, roer door en breng de saus op smaak. Meng de beetgaar gekookte pasta met de paddestoelen, voeg de rest van de boter toe met een scheut pastakookwater en bestrooi met de fijngeknipte kruiden.

Serveren met een salade van rucola met een vinaigrette van 2 eetlepels olijfolie, 2 theelepels rode wijnazijn, 2 theelepels honing en ½ theelepel fijne mosterd, zout en peper, gegarneerd met vers geschaafde Parmezaanse kaas.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden