reacties

Vrouw op zolder

Herkenbaar. Maar in mijn geval was ik de vrouw op zolder. Jarenlang. Van het boek 'Dag vreemde man - over partners met autisme' van Veerle Beel had ik begrepen dat je zo'n persoon zijn eigen ruimte moet geven. Dat gaf mij veiligheid. Toen de kinderen volwassen waren, durfde ik het aan hem duidelijk te maken dat het genoeg was. Naast mijn huis heb ik een huis voor hem gekocht, dat ik zonder zijn hulp heb ingericht. Dat was 2010. Na twee jaar gescheiden wonen durf ik het aan om definitief de financiële scheiding aan te vragen. Anno 2014 nog geen succes. Maar één ding is zeker - ik slaap niet meer op zolder. Daar logeren zo nu en dan couch surfers. Die vrijheid heb ik. Feest.

Naam bekend bij de redactie

Verwissel de sloten
Degene die hier moet laten zien dat hij ballen heeft, is de auteur. Je laat je door je vrouw naar zolder verbannen en kijkt toe hoe zij het aanlegt een ander. Kom op man! Terug naar je eigen bed en laat als de wiedeweerga andere sloten op de deuren zetten. Print de sms'jes van je vrouw en haar minnaar uit en hang ze op de voordeur als ze weer eens een 'feestje' heeft gehad 's nachts. Zoek een goeie psychotherapeut en word zelfstandig in plaats van als een hondje achter haar aan te blijven lopen. Misschien gaat ze je dan zelfs weer aantrekkelijk vinden op den duur.

Henriette de Jong

Vorige week las u het relaas van 'de man op zolder'. Zijn huwelijk is voorbij, maar omdat het huis niet kan worden verkocht, is hij gedwongen voorlopig met zijn ex onder een dak te blijven wonen. Een selectie uit uw reacties.

undefined

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden