RBS handhaaft verwachtingen eerste helft 2008

(Novum/Betten) - Royal Bank of Scotland handhaaft de in april afgegeven verwachtingen voor het eerste halfjaar van 2008. Dat zegt de bank woensdag in een trading update. Het operationele resultaat blijft goed, maar de resultaten blijven achter door de effecten van de aanhoudende verslechtering op de kredietmarkten.

Het financiële concern, dat vorige week de grootste aandelenemissie ooit ter waarde van GBP 12 miljoen afrondde, geeft aan dat de afschrijvingen op posities op de kredietmarkten eveneens binnen de afgegeven verwachtingen zullen blijven. In april werden deze geraamd op GBP 5,9 miljard voor belastingen.

"Over het geheel genomen zullen de onderliggende resultaten van de groep, exclusief afschrijvingen op posities in de kredietmarkten, voldoende zijn," stelt RBS.

De integratie van de van ABN AMRO overgenomen activiteiten verloopt volgens plan, zo meldt de in Edinburgh gevestigde onderneming. "Er wordt nog altijd goede voortgang geboekt, waarbij zowel inkomstenvoordelen als de kostenbesparingen licht boven de doelstellingen liggen."

Bestuursvoorzitter Sir Fred Goodwin geeft in een toelichting aan dat de trends tot nu toe waarneembaar in het tweede kwartaal, in lijn zijn met die waar in april naar is verwezen. "Terwijl we nog altijd zeer open staan voor zaken, wordt onze bereidheid tot het nemen van risico getemperd door een voorzichtige houding ten aanzien van economische factoren en marktomstandigheden op korte termijn."

RBS verwacht dat de Tier 1 kapitaalratio per 30 juni 2008 boven de 7,5% zal liggen, met een core Tier 1 ratio ban boven de 5%.

Royal Bank of Scotland kocht eind vorig jaar samen met Fortis en Santander na een lange overnamestrijd ABN AMRO. ABN AMRO werd onderling verdeeld waarbij RBS de divisies Global Clients, Europa (exclusief Antonveneta), Azië en de na de verkoop van LaSalle resterende activiteiten in de VS zal integreren.

Op 8 augustus, bij de publicatie van de halfjaarcijfers, zal de bank een volledige update geven van de integratie van de ABN-activiteiten en de posities op de kredietmarkten.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden