Rapwedstrijd moet leiden tot politiebaan

door Wilma van Meteren

Het politiekorps Amsterdam-Amstelland gaat rap inzetten om jongeren te werven. ’We laten zien dat we respect hebben voor hun manier van leven.’

U organiseert in maart drie feesten, blockparties, met rap battles om meer jongeren te interesseren voor een baan bij de politie. Hoe komt uw korps op dit idee?

Politiewoordvoerder Remco Gerritsen: „We zochten naar een goede manier om jongeren, vooral allochtone, te bereiken. We hebben een communicatiebureau in de arm genomen, en dat kwam met dit idee. We waren enthousiast. Je zoekt naar hun interesses en dan kom je uit bij digitale communicatie, en rap. We willen laten zien dat we respect hebben voor hun manier van leven en dat ook de politie respect verdient.”

Vond u het optreden Piet Hein Donner die rapte tegen legalisering van softdrugs (Ik ben minister van justitie, ik doe het samen met politie) zo’n succes?

„Nee, we hebben het niet afgekeken van minister Donner. We willen in de rap ook geen bepaalde boodschap brengen. Binnen bepaalde grenzen, die op de website staan, is iedereen vrij te rappen over welk onderwerp dan ook. Er zullen geen rappende agenten zijn. We hebben bekende rappers bereid gevonden om ons te vertegenwoordigen. De finale is tijdens een speciaal wervingsevenement in de Heineken Music Hall, waar jongeren agenten kunnen ontmoeten die iets over hun vak kunnen vertellen.”

Waarom een campagne speciaal gericht op allochtone jongeren?

„Het politiekorps wil graag een afspiegeling zijn van de maatschappij. Nu is 11,3 procent van onze mensen van allochtone afkomst en we streven naar 20 procent in 2010. We willen uit allerlei groepen mensen werven: allochtonen, vrouwen en homoseksuelen. We hebben dit jaar plek voor 440 nieuwe medewerkers. We kijken daarbij ook vooruit, naar het aantal mensen dat binnenkort met pensioen gaat. Het kost al snel vijf jaar voor iemand helemaal is opgeleid.”

Is niet juist het probleem van de Amsterdamse politie om jonge agenten vast te houden?

„We kijken juist heel scherp niet alleen naar de instroom, maar ook naar de door- en uitstroom. Iedere agent die vertrekt, krijgt een gesprek om te achterhalen waarom hij of zij ons korps verlaat. We hebben de aanpak in de opleiding veranderd om beter aan te sluiten bij de huidige manier van onderwijs. Veel eerder dan vroeger gaan jongeren al in de praktijk aan de slag. We zijn met 6000 agenten het grootste korps in Nederland en dat biedt veel carrièremogelijkheden. We willen graag dat mensen zich bij ons ontwikkelen. We zijn niet voor niets door het blad Intermediair uitgeroepen tot één van de beste werkgevers van Nederland.”

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden