Randstad: Vooruitzichten zijn goed

'Een derde van de banen die wij bemiddelen, zou er zonder ons niet zijn'

"Weer tienduizend mensen erbij die niet weten hoe ze de volgende maanden rond moeten komen", zegt FNV-arbeidsvoorwaardencoördinator Mariëtte Patijn als ze de nieuwe werkloosheidscijfers ziet. Het blijft onze grootste zorg, herhaalt minister Lodewijk Asscher van sociale zaken.

Directeur Ben Noteboom van Randstad uitzendbureau haalt zijn schouders op over de cijfers die het CBS gisteren bekendmaakte. "Ik kijk liever naar wat er echt gebeurt."

Volgens Noteboom is het bij elke crisis hetzelfde liedje. "Als de economie aantrekt en de werkgelegenheid achterblijft, komt de baanloze groei als mantra om de hoek kijken. Maar zo is het natuurlijk niet. Als er herstel op komst is, zijn wij de eersten die daar iets van merken. En de vooruitzichten zijn goed."

Zo maakte Randstad gisteren tijdens de presentatie van de kwartaalcijfers bekend dat de vraag naar uitzendkrachten sinds september is toegenomen, vooral vanuit de industrie. Maar dat herstel is wel anders dan bij voorgaande pieken in de werkloosheid. "Het gaat gestaag, maar stapje voor stapje."

Noteboom is bezig aan zijn laatste dagen bij Randstad. Onder zijn twaalf jaar durende leiding groeide het concern uit tot het op één na grootste uitzendbureau ter wereld. Nu de resultaten een voorzichtig herstel laten zien, is het moment gekomen om plaats te maken voor zijn opvolger, Jacques van den Broek.

Trots meldt de scheidend directeur dat zijn bedrijf vorig jaar 200.000 mensen aan werk heeft geholpen, "zonder subsidie". Een sneer naar minister Asscher die honderden miljoenen heeft uitgetrokken voor plannen van vakbonden en werkgevers om mensen aan het werk te helpen of te houden?

Zelf werkt Randstad samen met uitkeringsinstantie UWV en gemeenten. Nu hebben banenplannen en werkgelegenheidsprojecten een slechte reputatie als het gaat om effectiviteit; voor de initiatieven waar Randstad deel van uitmaakt, ligt dat anders, stelt Noteboom. "Wij helpen mensen efficiënter aan een baan dan overheden. Het is immers onze expertise. Wat je moet doen is werklozen indelen in groepen, zoals mensen die net zijn ontslagen, een redelijke opleiding en goede houding hebben. Daarnaast heb je de groep die 's morgens moeite heeft met opstaan. Daar heb je individuele begeleiding voor nodig. Elke groep moet je op een andere manier benaderen. Dat is iets heel anders dan zomaar wat met geld strooien, zoals bij de overheid gebeurt."

Uitzendbureaus vervullen volgens Noteboom niet alleen vacatures, maar scheppen ook banen. "Een derde van de banen die wij bemiddelen, zou er zonder ons niet zijn. Sommige projecten zouden zonder een beroep op uitzendkrachten niet eens van de grond komen. En veel bedrijven zouden het zich zonder uitzendbureaus niet kunnen veroorloven in Nederland te zitten. Dan waren zij naar het buitenland vertrokken."

Noteboom stoort zich aan de negatieve klank die flexwerk heeft. "Illegale buitenlanders, zzp'ers, nulurencontractanten, uitzendkrachten, alles wordt op één hoop gegooid. En het is allemaal slecht." Terwijl juist de uitzendbranche het goede voorbeeld geeft, stelt Noteboom.

De negatieve benadering van flexwerk vanuit politiek Den Haag begrijpt hij dan ook niet. "De discussie is niet flexcontract versus vast contract. De vraag moet zijn: wat is sociaal verantwoordelijk flexwerk. Wij hebben een uitzend-cao, werknemers bouwen aan hun pensioen en zij krijgen mogelijkheden tot bijscholing. Dat helpt niet alleen de uitzendkracht, maar ook werkgevers."

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden