Radiofavorieten

STATION WIBAUTSTRAAT is de ontvanger en zender van berichten: FAX: 020-6680389. 'Radiofavorieten' in het Omroepmuseum, Oude Amersfoortseweg 121-131, Hilversum. Tot en met 11 mei, dinsdag t/m vrijdag van 10 tot 17 uur, zaterdag en zondag van 12 tot 17 uur.

Op zolders en in vergeten hoeken van boekenkasten zal nog best wat liggen, maar de praktijk wijst uit dat er kennelijk veel met het oud papier is meegegeven. Gelukkig zijn er ook op dit terrein verzamelaars die tijdig de waarde van deze nu historisch geworden uitgaven hebben ingezien. Een van hen is K.D. Poll in Vlissingen. Dankzij zijn medewerking kan het Omroepmuseum in Hilversum nu een tentoonstelling wijden aan de 'Radiofavorieten'. Tot en met 11 mei zijn 125 bladmuziekomslagen te zien. Daarbij toppers als 'Hallo hier Hilversum', 'Het mannetje van de radio', 'De bonte dinsdagavondtrein' en 'Oome Ko heeft radio'.

Bezoekers kunnen met koptelefoons de toppers van weleer ook beluisteren. Zondag 13 april is er een extra attractie. Het is dan Museumweekend en dat gaat die dag in het Omroepmuseum gepaard met een muzikale VIP-parade. Van twaalf tot vijf zijn dan zangers, zangeressen en musici die in verleden en heden via de radio bekendheid hebben gekregen, te zien en te horen. Die middag hebben belangstellenden gratis toegang.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden