Radio Okay FM reanimeert Veronica

Diepe rouw voor de Veronica-fan, nu de omroepvereniging definitief van het scherm is verdwenen. Er rest weinig anders dan één grote zak geld, een kaartenbak met één miljoen leden en een omroepgids. Een beleggingsclub voor heren op leeftijd, die met hun onderling gekibbel de échte leden hebben beroofd van dat ouderwetse Veronica-gevoel.

Maar gelukkig hebben we de Gooise zender Radio Okay FM nog. Daar is Ad(je) Bouwman programmaleider en werken veel 'grote namen' die ooit de woeste baren van de Noordzee trotseerden: Tineke de Nooy, Eddie Becker, Krijn Torringa, Edvard Niessing, Chiel Montagne en Will Luikinga.

Zij willen begin volgende maand met Gouwe Ouwe-hits en jingles uit de jaren vijftig, zestig en zeventig dat 'ouwe Veronicagevoel' weer leven inblazen, via de middengolf, op 1332 AM. Het station moet Radio 192 gaan heten. Voor de fijnproevers: 192 AM was de allereerste frequentie van het ouwe Veronica.

Volgens Ad Bouwman is het puur toeval dat juist op dit moment de oud-medewerkers met hun radio-initiatief komen. ,,Maar het is geen slecht moment om het nieuws naar buiten te brengen.' Bouwman wordt toch al platgebeld door journalisten en Veronica-fans, voor een reactie op de perikelen binnen de Vereniging Veronica. ,,Dan kun je onze radioplannen natuurlijk niet verzwijgen.' En, toegegeven, de misère bij de Vereniging komt Bouwman c.s. niet slecht uit. ,,Het oude Veronica-gevoel was bij de vereniging toch al een tijdje weg. Het spannende jongensboek was wel erg uitgekleed. En ons initiatief krijgt nu veel aandacht. '

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden