Radio 1 pakt fors uit met verkiezingen

Van onze mediaredactie AMSTERDAM - Ed. van Thijn, Norbert Schmelzer en Jan Glastra van Loon zullen vanaf vandaag wekelijks op de radio hun visie geven op de inhoudelijke thema's van de verkiezingscampagnes. Voor de drie politieke zwaargewichten is het programma 'Eminente Kringen' bedacht, dat iedere woensdagmorgen om 8.30 op Radio 1 wordt uitgezonden.

De eerste aflevering van 'Eminente Kringen' is het begin van een hele reeks van verkiezingsprogamma's die Radio 1 de komende weken zal uitzenden naar aanleiding van de Tweede Kamerverkiezingen op 6 mei aanstaande. Na vandaag volgt het lijsttrekkersdebat op zondag, dat het Radio 1-Journaal rechtstreeks uitzendt tussen 12.00 en 14.00 uur.

De dagen daarna word het nog drukker op Radio 1: op verzoek van het Radio 1-Journaal heeft een groot aantal maatschappelijke organisaties de diverse verkiezingsprogramma's onderzocht op kwaliteit en haalbaarheid. Zo onderzoekt het Nederlands Huisartsengenootschap de betaalbaarheid van de gezondheidszorg, kijkt Nederland Distributieland naar de plannen met betrekking tot de infrastructuur en beoordeelt de Europese Beweging de plannen op consequenties voor Europa.

Vanaf 6 april doet het Radio 1-Journaal in de 'Kiezersdienst', tussen 8.30 en 9.00 uur, verslag van de bevindingen van de organisaties. Op zondag 3 mei organiseert het Radio 1-Journaal een slotdebat over deze serie met onderzoekers en politici. Clairy Polak presenteert deze rechtstreekse uitzending vanuit de Burgerzaal in de Tweede Kamer, tussen 12.00 en 14.00 uur.

Vanaf 20 april bieden alle omroepen op Radio 1 de luisteraars informatie over de Tweede Kamerverkiezingen. Tot en met 5 mei wordt iedere werkdag tussen 9.00 en 10.00 uur 'Het Debat' uitgezonden, waarin beleidsmakers discussiëren over thema's als gezondheidszorg en asielzoekers. In 'Het Interview' (16.00 - 17.00 uur) wordt iedere dag een minister uit het paarse kabinet aan de tand gevoeld.

Op de avond van 6 mei doet Radio 1 de hele avond verslag van de uitslagen van de verkiezingen. De presentatie is die avond in handen van Clairy Polak en Henk van Hoorn. Commentaar wordt geleverd door politicoloog Hans Righart.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden