Radicalen doden 40 alawieten in Syrisch dorp

De Syrische president Bashar al-Assad is ook een alawiet. De meerderheid van de Syrische bevolking is soennitisch, de grootste stroming binnen de islam. Beeld epa
De Syrische president Bashar al-Assad is ook een alawiet. De meerderheid van de Syrische bevolking is soennitisch, de grootste stroming binnen de islam.Beeld epa

Extremistische moslimrebellen hebben in een Syrisch dorp meer dan 40 mensen van de alawitische minderheid gedood. Dat heeft het Syrische Observatorium voor Mensenrechten vandaag gemeld op basis van lokale activisten in de provincie Hama.

Onder de slachtoffers in het dorp Maan zouden 21 burgers zijn onder wie enkele kinderen en 20 leden van een regeringsgezinde militie. De Syrische president Bashar al-Assad is ook een alawiet. De meerderheid van de Syrische bevolking is soennitisch, de grootste stroming binnen de islam.

Tweede ronde vredesbesprekingen
Zonder hoop op een snelle doorbraak is vandaag in Genève de tweede ronde begonnen van de vredesonderhandelingen over de oorlog in Syrië. VN-bemiddelaar Lakhdar Brahimi spreekt als eerste met vertegenwoordigers van de Syrische oppositie. Daarna volgt de delegatie van president Bashar al-Assad.

Onder leiding van Brahimi wordt gedurende een week weer geprobeerd de wrede burgeroorlog op zijn minst te temperen. Het uiteindelijke doel is een politieke oplossing voor de oorlog.

De eerste ronde van de besprekingen eindigde op 31 januari. Belangrijkste winstpunt was dat de partijen voor het eerst met elkaar in dezelfde ruimte zaten. De standpunten lagen ver uiteen. Wel werd overeengekomen dat regering en rebellen iets aan het dramatische lot van burgers zouden gaan doen.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden