Raad van Kerken viert 40-jarig bestaan

UTRECHT (ANP) - De Raad van Kerken in Nederland viert zaterdag in de Jacobikerk in Utrecht zijn veertigjarig bestaan. De raad wil het geloofsgesprek tussen de kerken bevorderen. Bovendien wil hij stimuleren dat de kerken een gezamenlijk standpunt over maatschappelijke vraagstukken innemen.

Prinses Máxima woont een deel van de bijeenkomst bij. Zij neemt het eerste exemplaar in ontvangst van het boek Waakvlam van de Geest, waarin ongeveer twintig auteurs een beeld schetsen van het werk van de raad in de afgelopen veertig jaar.

De voorzitter van de raad, Henk van Hout, oud-secretaris Ineke Bakker en Marloes Keller, bestuurslid van de Wereldraad van Kerken, geven hun visie op de betekenis van de oecumene in deze tijd. De bijeenkomst wordt afgesloten met een viering, waarin de predikant Gert Landman voorgaat en waaraan onder anderen Gerard de Korte, deze week benoemd tot bisschop van Groningen-Leeuwarden, en de nieuwe secretaris-generaal van de Protestantse Kerk in Nederland, Arjan Plaisier, hun medewerking verlenen.

In de raad werken zeventien kerken en kerkelijke bewegingen samen. Daaronder zijn de Rooms-Katholieke Kerk, de Protestantse Kerk in Nederland, de Remonstrantse Broederschap, het Leger des Heils en de Syrisch-Orthodoxe Kerk.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden