Quote

,,De kansen van de (christen-democratische) unie, om het aanzien van de bondskanselier aan te tasten zijn niet klein. De beste assistent van de Unie is de kanselier zelf.'' Der Spiegel, over de positie van SPD-leider Schröder.

,,Mijn naam is niet van belang.... met groene groeten -Marek Dutschke.'' Der Spiegel over de 35-jarige zoon van de studentenleider Rudi Dutschke, die in 1979 overleed. Marek is Groene-kandidaat in Berlijn voor de Duitse bondsdagverkiezingen.

,,Vrouwen zijn hier nog niet echt achter hun rechten aangegaan. Als zij dat zouden doen zou er zoveel mogelijk zijn. Niet dat het makkelijk is.'' Laleh Seddigh, 28-jarige Iraanse vrouwelijke autocoureur in Time.

,,Nee, we zijn niet bereid tot uitstel. Wel willen we de wereld er nog meer van overtuigen dat we de overstap van vreedzame kerntechnologie naar militaire technologie niet zullen maken.'' Iraans presidentskandidaat Rafsanjani tegen Time, op de vraag of hij bereid is de ontwikkeling van de Iraanse kernenergie tijdelijk te stoppen.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden